A24.com.tr » yaşam » Sakarya'da spora büyük ilgi

Sakarya'da spora büyük ilgi

Sakarya'da spora büyük ilgi

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün GSB Spor Okulları kapsamında 28 farklı branşlarda açtığı kurslara katılan sporcu sayısı 17 bini geçti.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün GSB Spor Okulları kapsamında 28 farklı branşlarda açtığı kurslara katılan sporcu sayısı 17 bini geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları yaz döneminde faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Sakarya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen GSB Spor Okulları, 28 farklı branşı ile gençlere sporu sevdirmeye devam ediyor.

26 Temmuz 2022 itibariyle GSB spor kurslarındaki net toplam sayı 17 bin olarak resmi kayıtlara geçti. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme kursları 6 farklı havuzda kayıtlar 7854 sayısına ulaştı.

Merkez ve İlçeler olmak üzere; 28 branşta, alanında uzman 177 antrenör ile tesisler büyük ilgi gördü. İlk sırada 7854 kayıtla , yüzme kurslarında olurken 2. sırada 1537 sporcuyla basketbol, 3. sırada 1356 sporcuyla voleybol, 4. sırada 1293 sporcuyla futbol, 5. sırada 788 sporcuyla Jimnastik, 700 sporcuyla masa tenisi takip etti. Bunla beraber; kick boks, karate, judo, kano, kürek, hentbol, halter, güreş, boks, bisiklet, badminton, atletizm, atıcılık, eskrim, tenis, triatlon, havalı silahlar, olimpik okçuluk, geleneksel okçuluk, spor tırmanışı, wushu gibi branşlarda tercih edildi.

Sıcak havalarda yüzmeye yoğun ilgi

“29 Haziran'da kayıtlarının alınması ile başlayan GSB Spor Okulları'nda hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz.’’

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, sıcak havaların yüzme kurslarına ilgiyi artırdığını belirterek yaz spor okullarının en çok tercih edilen branşının yüzme olduğunu söyledi.

İl Müdürü İnanç ; “ Pandemi sonrası tesislerimizde büyük oranda hareketlenme oldu. Yüzme havuzlarımızda ve tüm tesislerimizle tecrübeli antrenörlerimiz eşliğinde eğitimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz. 1 olimpik 3 de yarı olimpik yüzme havuzumuz ile beraber , daha fazla genç ve çocuklarımıza eğitim vermek adına alt yapımızı hazırladık ve Bakanlığımızın destek ve imkanlarıyla  Ferizli, Kocaali, Yenikent ve Serdivan Spor Salonlarına portatif havuz kurulumunu sağladık. Gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırıyor, kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Aynı zamanda uzman antrenörlerimiz tarafından yetenekli oldukları branşlara yönlendiriliyorlar. Spor, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi için büyük önem taşıyor. Amacımız çocuklarımızın, gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü haline getirmesi ve yaşam felsefesi olarak görmesini sağlamak. Bu bağlamda sporu tabana yayarak, hayatları boyunca sporu kendilerinde önemli bir yapı taşı haline getirmek istiyoruz. ” dedi.

YORUMLAR
  Kötü bir gün geçirdiğinizi düşünüyorsanız bir de bu fotoğraflara bakın
Kötü bir gün geçirdiğinizi düşünüyorsanız bir de bu fotoğraflara bakın