A24.com.tr » ekonomi » S-400 geldi, dolar yükseldi

S-400 geldi, dolar yükseldi

S-400 geldi, dolar yükseldi

Rusya'dan satın alınan S-400 savunma sisteminin teslimatının başlamasıyla birlikte piyasalar hareketlendi. Dolar/TL 5.76'yı aştı.

Milli Savunma Bakanlığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara Mürted Hava Meydanı’na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıkladı.

Savunma Sanayi Başkanlığı ise S-400’e ait parçaların teslimatının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve sistemin bütünüyle hazır olmasının ardından ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacağını duyurdu.

Dolar/TL saat 16.05 itibarıyla 5.7602/5.7632’den işlem gördü. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Bir bankacı, “S-400’lerin gelmeye başladığı açıklaması sonrası kurda yukarı tepki gördük. Ancak küresel iyimser bir hava var ayrıca ABD’nin olası yaptırımlarının hafif olabileceği ya da ötelenebileceği beklentisi devam ediyor. Dolayısıyla şimdilik sınırlı bir tepki görüyoruz” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta yaptığı açıklamalar Fed’in 30-31 Temmuz tarihlerinde yapacağı toplantıda daha büyük çaplı faiz indirimine gideceği beklentilerini yeniden canlandırdı. Buna karşılık bölgesel Fed başkanlarının karşıt ifadeleri piyasalarda kafa karışıklığı yaratırken, dün ABD enflasyon verisi de Fed’in bu ay sert faiz indirimine gideceği beklentilerini sınırladı.

Bir bankacı, “Fed faizine ilişkin vadeli işlemler hala 25 baz puan da olsa faiz indirimini fiyatlıyor. Bu beklentinin verdiği desteğe karşın içerideki riskler nedeniyle TL lehine sınırlı fiyatlama devam edebilir. Kurda 5.6620 seviyesi önemli ancak asıl olarak 5.60 seviyesinin kırılıp kırılmayacağı izlenecek” dedi. 

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler dizisinde kim kimdir? (Dizinin konusu, oyuncu kadrosu ve karakter analizleri)
Ufak Tefek Cinayetler dizisinde kim kimdir? (Dizinin konusu, oyuncu kadrosu ve karakter analizleri)