A24.com.tr » yaşam » Rize iftar ve sahur vakti saat kaçta kaç dakika kaldı? tok tutan yiyecekler

Rize iftar ve sahur vakti saat kaçta kaç dakika kaldı? tok tutan yiyecekler

Rize iftar ve sahur vakti saat kaçta kaç dakika kaldı? tok tutan yiyecekler

Ramazan başladı niyetler edildi şimdi oruç zamanı peki ama Rize iftar sahur vakti 2017 ne zaman saat kaçta kaç dakika kaldı ezan okundu mu saat kaçta okunacak? İşte yanıtları…

Ramazan ayının gelmesiyle sahur ve iftar vakitleri merakla takip ediliyor. Peki Rize için sahur ve iftar vakitleri ne zaman?

RİZE 2017 RAMAZAN İMSAKİYESİ

Sahurda bunları yemeyin : Ağız kuruluğuna neden olan baharatlı yiyecekler kötü ağız kokusunu artırabilmektedir. Ayrıca bu besinler, terleme ve nefes yoluyla dışarı atıldığından kötü ağız kokusuna neden olabilmektedir. Ramazan ayı boyunca lifli bitkisel ürünlerin tercih edilmesi tükürük akımını hızlandıracağı için ağız içi temizliği bakımından önemlidir.

Sahurda çay yerine meyve yiyin : Sahurda genellikle tercih edilen çay, kahve gibi içecekler ve baharatlı yiyecekler ağız kuruluğunu arttırmaktadır. Bunların yerine taze sıkılmış meyve suları ile meyve, sebze ve tahıllı besinler gibi lifli gıdaların tüketilmesi ağızdaki tükürük akımını hızlandırmaktadır. Lifli besinlerin tüketilmesi, tükürük akımını hızlandırdığı gibi ağız içi temizliği bakımından da oldukça önemlidir.

Süt ürünleri ağız kokusu yapıyor : Tüketilen besinlerin ağız kokusuyla yakından ilgisi bulunmaktadır. Süt ürünleri çoğunlukla ağız kokusuna yol açabilmektedir. Tok tuttuğu için sahur sofralarında tercih edilen peynir ve yumurta tüketimi de ağız kokusu sorununu tetikleyen etkenlerdendir. Öğünlerde pırasa, domates, kereviz gibi su içeriği bol sebzeleri tercih etmek, ağız kokusunun azalmasına yardımcı olmaktadır. 

YORUMLAR
  Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı
Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı