A24.com.tr » ekonomi » Ramazan pidesi ne kadar? İlk rakamlar geldi

Ramazan pidesi ne kadar? İlk rakamlar geldi

Ramazan pidesi ne kadar? İlk rakamlar geldi

Pide fiyatlaırna 2020 yılında zam geleceği açıklandı. Girdi maliyetlerinde yaşanan artma nedeniyle pideye en az yüzde 25 oranında zam geleceği bildirildi.

Pide fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması.

Önümüzdeki hafta Cuma günü Ramazan ayının ilk günü. Ramazan orucu için heyecanlı bekleyiş devam ederken , vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında pide fiyatlarının ne kadar olacağı konusu oldu. Peki pide fiyatları ne kadar olacak? 

On Bir ayın sultanı olarak görülen Ramazan ayı 24 Nisan Cuma günü başlayacak. İslam Alemi, 23 Nisan 2020 Perşembe günü , ilk sahura kalkmak için yatacak. İlk teravih 23 Nisan 2002 'de kılınacaktı ama Kovid 19 nedeniyle bu yıl teravih namazlarının evde kılınması kararı alındı. Öte yandan tüm namazların da evde kılınmasına  devam edilecek camiler kapalı olacak. 

Koronavirüs karmaşası nedeniyle pide fiyatları da hala belirlenmedi. Geçen sene kilosu 8 lira 50 kuruşa satılan pide 'nin 350 gramı İstanbul 'da 3 TL 'den , Ankara 'da 300 grma pide 2.5 TL 'den satışa sunuluyordu.ç 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Nadir Durmaz, pide fiyatlarının belirlenmesi için çok geç kalındığını söyledi ve rakamların bu hafta sonu netleşmesini beklediklerini  açıkladı.

YÜZDE 25 İLE 30 ARASI ZAM

Durmaz yaptığı açıklamada, pide fiyatlarının geçen seneye göre en az yüzde 25 oranında zamlanmasını beklediklerini söyledi. Un , maya, su, elektrik, işçilik ve doğal gaz gibi girdi maliyetlerinde yaşanan yükselişler nedeniyle pide fiyatına yüzde 25 ile 30 arasında zam beklediklerini söyleyen Durmaz, 2020 yılı Ramazan pidesi fiyatlarının kısa sürede açıklanması gerektiğini söyledi. 

Üretimin tam kapasite devam ettiğini, Ramazan pidesi  sıkıntısı yaşanmayacağını söyleyen Nadir Durmaz, "Sokağa çıkma yasağının olduğu cumartesi ve pazar günleri evlere servis yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Tek sıkıntı vatandaşlarımızın panik yapması, bunu gerektirecek hiçbir durum yok" dedi. 

En az yüzde 25 zam gelmesi ile İstanbul 'da 350 gram pide fiyatının 3,75 TL , Ankara 'da 300 gram pidenin 3 TL ile  3.25 TL arasında olması bekleniyor. 

YORUMLAR
  Ünlü isimler hangi bölümlerden mezun oldu?
Ünlü isimler hangi bölümlerden mezun oldu?