A24.com.tr » dünya » Putin: Suriye krizinden en çok Türkiye etkilendi

Putin: Suriye krizinden en çok Türkiye etkilendi

Putin: Suriye krizinden en çok Türkiye etkilendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki krizden en çok acı çeken ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iç ve dış politikayla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Putin, bugün yüzlerce gazetecinin takip ettiği yıl sonu basın toplantısını düzenledi. Toplantıyı AFP haber ajansı, Bloomberg haber ajansı, CNN televizyonu, The Guardian gazetesi, Şinhua haber ajansı gibi büyük yabancı basın kuruluşlarının yanı sıra bir dizi yerel ajansın muhabirleri de izledi.

Putin, Rusya'da Rossiya 1, Rossiya 24, Pervıy Kanal televizyonları ile Mayak, Vesti FM ve Radio Rossii radyolarından canlı olarak yayınlanan toplantıda iç ve dış politikaya ilişkin farklı soruları cevapladı.

Putin basın toplantısında 54 gazeteciden 73 soru aldı.

Basın toplantısında, Putin'e soru yöneltenlerden biri de Rusya'daki yerel bir gazetede çalışan Çeçen bir muhabirdi.

Gazetecinin, Suriye'ye pek çok kez gittiğini ve bundan sonra da Şam'a yerleşip ülkedeki çatışmalar nedeniyle yetim kalan çocuklarla ilgilenmek istediğini belirtmesi üzerine Putin, Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'a gönderme yaparak şunları söyledi:

"Soyadı Kadirov olan biri var. Kendisi, orada zor durumda kalan çocukların ülkeden ayrılmasına yardım ediyor. Bu yaptığı çok doğru."

Peskov: RT'ye soru sorma hakkı vermemekle suçlanıyorum

Bu arada Putin'in basın toplantısının moderatörü olan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Russia Today (RT) televizyonu muhabirine soru sorma hakkı vermeden önce, esprili bir dille, "Beni, RT'ye ABD Dışişleri Bakanlığı'nın davrandığı gibi davranmakla suçlayan bir mesaj aldım. RT'ye soru sorma hakkı vermemekle suçlanıyorum" dedi.

Daha sonra RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan Twitter hesabından şunları yazdı: "Peskov'a, ABD Dışişleri Bakanlığı'na soru yöneltmenin daha kolay olduğunu yazan bendim. Mesajımı okudu ve bize soru yöneltme hakkı verdi. Teşekkürler."

RT, ABD'de baskı gören Rus basın kuruluşlarından biri. Washington son olarak, RT'nin, lobicilik yapan kuruluşların ABD'de yabancı ajan olarak kayıtlı olması gerektiğini öngören FARA yasası kapsamında değerlendirilmesine karar vermişti.

YORUMLAR
  Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!
Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!