A24.com.tr » dünya » Putin: ABD ve Avrupa vatandaşlarını rehin alındı!

Putin: ABD ve Avrupa vatandaşlarını rehin alındı!

Putin: ABD ve Avrupa vatandaşlarını rehin alındı!

DEAŞ militanlarının Suriye'de ABD ve müttefikleri tarafından kontrol edilen bölgelerdeki varlığını artırdığını belirten Rusya Devlet Başkanı, militanların vatandaşları rehin aldığını söyledi.

Valday Tartışma Kulübü'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fırat'ın güneyindeki teröristlerin ABD ve Avrupa vatandaşlarını alıkoyduğunu açıkladı.

Putin, ABD ve ABD güdümündeki güçler sebebiyle DEAŞ'ın Suriye'deki varlığını genişlettiğini belirtti.

Putin, DEAŞ'ın bugüne kadar ABD'liler ve Avrupalılar da dahil yaklaşık 700 kişiyi rehin aldığını ve her gün 10 kişiyi öldürecekleri tehdidinde bulunduklarını ifade etti.

'DEAŞ MİLİTANLARI HER GÜN 10 REHİNEYİ VURUYOR'

Militanların ültimatom vererek bazı taleplerde bulunduğunu ve bunların yerine getirilmemesi halinde her gün 10 kişiyi infaz etme tehdidi savurduğunu kaydeden Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önceki gün 10 kişiyi vurdular, infaz ettiler. Tehditlerini uygulamaya koymaya başladılar. Bence bu bir facia, felaket."

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İdlib'de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Putin, Türkiye'ye Suriye krizini çözme konusunda yardım ettiği için teşekkür etti.

Putin "Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmedi, ancak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bunu görüyoruz, çalışıyorlar. Her şey o kadar kolay değil, aksine zor. Ancak Türkiye üstlendiği sorumlulukları yerine getiriyor. Anlaştığımız 15-20 kilometrelik İdlib'deki bölgenin kurulumuna devam ediliyor" dedi.

Putin "Bölgedeki tüm ağır silahlar çıkarılmadı, tüm teröristler ayrılmadı. Ancak Türk partnerlerimiz sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli her şeyi yapıyor. Türkiye gerektiği gibi ve oldukça etkin bir şekilde çalışıyor" ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR
  2017'de hayatını kaybeden ünlüler
2017'de hayatını kaybeden ünlüler