A24.com.tr » teknoloji » Plus su geçiriyor mu

Plus su geçiriyor mu

Plus su geçiriyor mu

Apple'ın sevilen telefonlarından iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile iPhone 6S ve 6S Plus'ın su geçirme özelliğinin olup olmadığını haberimizde bulabilirsiniz.

Apple'ın geçtiğimiz senelerde sunduğu iPhone 7 ve iPhone 6 serisiyle ilgili merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile iPhone 6S ve 6S Plus'ın su geçirme özelliğinin olup olmadığını hemen aşağıdan okuyabilirsiniz. Bunun yanında yapılan test videolarınıda izleyebilirsiniz.

iPhone 7 ve 7 Plus su geçirmez özellikte mi?

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın su sıçramaları ve toza karşı dayanıklı oldukları IP67 sertifikası ile tescillenmiş durumda. Şimdiye kadar ilk elden aldıkları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı kullanıcılar YouTube’da epeyce su geçirmezlik testlerine tabii tuttular ve bir süre daha bunun ardı arkası kesilmeyecek gibi duruyor.

Testlerin geneline bakıldığı zaman kimisi denize iPhone’u atarken kimisinin cihazın üstüne sıcak kahve dökerek farklı testler yapmayı denedikleri görülebilir. Tüm bu testlerden iPhone’ların başarıyla sonuçlar vermiş olması bizler açısından yüreklere su serpici olarak görülebilir.

Ancak testlerde dikkat edilmesi gereken tek şey, iPhone’un su altında dokunmatik ekranının çalışmıyor olması. Bu ekranın kapasitif doğası göz önüne alındığında anlaşılır olmalı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’la sualtı fotoğraf çemeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli husus öncelikle kamera uygulamasını başlatmış olmanız. Daha sonra ise çekim için ses düğmelerini kullanmanız. Ekranın su altında kullanılamaz olacağından dolayı böyle bir yol izlemeniz gerekiyor.

iPhone 7’yi denizde kullanırsanız hemen onu tatlı su ile yıkamayı unutmayın. Çünkü deniz suyu tatlı suya göre telefonunuza daha ciddi zarar verebilir. Eğer böyle bir durumda cihazınız arızalanırsa, unutmayın bunun masrafını cebinizden ödemek zorunda kalacaksınız.

iPhone 6S ve 6S Plus su geçirmez özellikte mi?

Apple, iPhone’larla ilgili bugüne kadar karşılaşılan en önemli sorunlardan birini yeni modellerinde çözmüş olabilir. iPhone kullanıcılarının birçoğunun iPhone’larını son kez kullandıkları an, telefonlarının elinden kayıp banyoda ya da havuzda suyun derinliklerine doğru yol almasından az öncedir.

Yeni iPhone modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile bu senaryo tamamen değişecek gibi görünüyor. Zira yeni iPhone’larla yapılan su testlerinde cihazlar bugüne kadar görülmemiş bir performans gösteriyorlar.

Aşağıda görebileceğiniz ilk testte iPhone’lar bir saat boyunca suyla dolu kaselerde tutuluyorlar ve testi başarıyla geçiyorlar.

İki gün sonra iPhone’ların durumuyla ilgili yapılan güncellemede cihazın şarj portlarından Touch ID’ye daha hassas olması beklenen bölümlerinin de düzgün bir şekilde çalıştığı görülüyor. iPhone’ların aldığı tek hasar, ekranın tepesindeki belli belirsiz çizgi şeklindeki leke.

İkinci testte ise iPhone’lar suda bir süre bekletilip çıkarılıyor ve işlem belirli aralıklarla tekrarlanıyor. İlk etapta cihazların performanslarında bir değişim gözlenmezken, iPhone’ların testin sonunu getiremeden karanlığa gömüldükleri görülüyor.

Yasal bağlayıcılığı düşünüldüğünde, iPhone 6S modellerinin su geçirmez olduğu yönünde Apple’ın bir açıklama yapmasını beklemiyoruz. Ancak testlere bakıp, yeni iPhone’ların iPhone 6 modellerine göre su içinde çok daha dayanıklı olduğu söylenebilir. Neyse ki yeni iPhone 16 Ekim’den itibaren Türkiye’de satışa çıkıyor. Onca parayı harcadıktan sonra hala denemek istiyorsanız iPhone’unuzu bu kez biraz daha gönül rahatlığıyla suya daldırabilirsiniz.

Apple'ın ülkemizde 16 Ekim tarihinden sonra 3,099 TL ve 3,499 TL'den başlayan fiyat etiketleriyle satışa sunacağı yeni nesil akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, yurtdışında gerçekleştirilen bazı testlerin gösterdiği kadarıyla suya karşı oldukça dayanıklı hatta "su geçirmez olarak nitelendirilen" modeller. Ancak "i FixYour i " isimli internet sitesinin daha derinlemesine yaptığı test, telefonların söylenenin aksine tamamen su geçirmez olmadığını gözler önüne seriyor.

Site tarafından iki dakika boyunca su içerisinde bırakılan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, Apple Watch ile benzer olarak yapışkan bir sızdırmazlık katmanına sahip olmalarına rağmen açıkça görüldüğü üzere içlerine su alıyor. Buna rağmen normal şekilde çalışmaya devam edebilen telefonlar, özellikle belirtildiği kadarıyla suyu daha çok Lightning ile kulaklık portlarından, hoparlörden, mikrofondan ve fiziksel ses butonlarından alıyor.

Anlık su temaslarıyla rahatlıkla başa çıkabileceklerini kanıtlayan Apple iPhone 6s ile iPhone 6s Plus, takipçilerimizi tekrardan uyarmak adında "tamamen su geçirmez" değiller ve havuzda ya da denizde kullanılabilecek bir çözüm oluşturmuyorlar. Bu konuda gelen bazı dedikodular, iPhone 7'nin tamamen su geçirmez olacağına işaret ediyor. 

YORUMLAR
  Gribe karşı 10 doğal savaşçı
Gribe karşı 10 doğal savaşçı