A24.com.tr » ekonomi » Pazar filesi talepleri yüzde 154 arttı

Pazar filesi talepleri yüzde 154 arttı

Pazar filesi talepleri yüzde 154 arttı

Hepsiburada'daki alışveriş verilerine göre, naylon poşetlerin paralı hale getirilmesinden sonra pazar filesine olan talep yüzde 154 artış gösterdi.

Çevre politikası kapsamında daha az kullanılması için paralı hale getirilen naylon poşetlerin yerini pazar fileleri alacak gibi görünüyor.

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından Hepsiburada, çevrenin korunması, çevre kirliğinin giderilmesi konusunda pazar filesi kullanmanın önemini vurguluyor. Alışveriş verilerini inceleyen Hepsiburada, pazar filesine talebin Aralık ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 154 arttığını ortaya koyuyor. En çok talebin İstanbul’dan geldiğini belirten Hepsiburada, onu sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Kocaeli, Muğla ve Balıkesir’in takip ettiğini de açıklıyor.

 

Çevre dostu pazar filesi

Avantajlı fiyatlarıyla 3’lü ve 10’lu olmak üzere paket seçenekleri bulunan pazar filesi, farklı renkleriyle de dikkat çekiyor. Pazar ve market alışverişlerinde hayat kurtaran fileler, özellikle meyve ve sebze taşımakta sıklıkla kullanılıyor. Pazar filesi, meyve ve sebzenin yanı sıra marketten alınan paketli gıdaların taşınmasında da naylon poşet yerine çevre dostu bir alternatif olarak öne çıkıyor.

 

Pazar filesi bütçeleri de koruyor

1 Ocak 2019 tarihi itibariyle, plastik poşetler süpermarket ve marketlerde ücretli olarak satılmaya başlandı. Yapılan alışverişlerde her defasında plastik poşetlere ekstra ödeme yapmak yerine, taşıması ve depolaması oldukça pratik olan pazar filelerini kullanmak aile bütçesinde de katkıda bulunuyor.  

YORUMLAR
  Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)
Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)