A24.com.tr » yaşam » Önlemler işe yaradı, kaza sayısı azaldı

Önlemler işe yaradı, kaza sayısı azaldı

Önlemler işe yaradı, kaza sayısı azaldı

9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince emniyet ve jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar ve alınan önlemler, trafikteki kaza sayısında düşüş sağladı.

Vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmelerini sağlamak, başta otobüs kazaları ile kaza kara noktalarındaki can kayıplarını önlemek ve kara yolu trafik akışını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığınca 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun mesai gerçekleştirildi.

Alınan önlemler kapsamında yaklaşık 185 bin trafik görevlisi bayramda yollarda mesai yaptı. Otobüslerde denetim yapmak için 760 personel yolcu koltuğuna otururken, tedbirleri gözden geçirmek ve yerinde denetlemek için 66 polis/jandarma müfettişi görevlendirildi. Tüm bu tedbirler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bürokratlar tarafından bizatihi kontrol edildi.

Bu kapsamda, en son 9 gün kesintisiz bayram tatili yapılan 2016'daki ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına bakıldığında, 112 ölümlü ve 6 bin 181 yaralanmalı trafik kazasında 152 kişi hayatını kaybederken 12 bin 729 kişinin yaralandığı, bu yıl 9 günlük bayram tatilinde 73 ölümlü, 4 bin 591 yaralamalı trafik kazasında 86 kişinin öldüğü, 9 bin 453 kişi yaralandığı görüldü.

Son 10 yılda motorlu araç sayısındaki yüzde 61'lik artış ve trafik yüküne rağmen aynı sürelerdeki bayram tatillerinde günlük ortalama can kaybı sayısı 20'den 10'a indi.

Emniyet kemeri hayati önemde

Kazaların yüzde 35,5'i kavşaklarda meydana gelirken, kazalarda hayatını kaybeden ve emniyet kemeri/kask durumu tespit edilebilen sürücülerin yüzde 91'inin emniyet kemeri/kask takmadığı belirlendi. 

YORUMLAR
  Türkiye'den Süper Ay manzaraları
Türkiye'den Süper Ay manzaraları