A24.com.tr » eğitim » Öğretmen adaylarına atama müjdesi

Öğretmen adaylarına atama müjdesi

Öğretmen adaylarına atama müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama bekleyen öğretmen adaylarına müjdeyi vererek bu yıl içinde 20 bin öğretmenin daha atanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etimesgut'ta düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması daha gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Eğitimde Ankara genelinde 15 bin 709 adet yeni derslik yaptık, son 16 yılda 12 yeni üniversite kurduk, yükseköğrenim öğrencileri için 10 bin 500 kapasiteli yurtlar yaptık, sağlıkta 140 adet tesisi şehrimize kazandırdık.

"Çocuklarımıza özel Çocuk Köyü yapıyoruz"

Ankara'ya 13 millet bahçesi yapacağız. Kanal Ankara'yı şehrimize kazandırıyoruz, sadece çocuklarımıza özel Çocuk Köyü yapıyoruz. Bunlar yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın küçük bir kısmı.

Bizim rotamız millet, gayemiz hizmet. Son 16 yılda her alanda ülkemizi başarıyla, rekorlarla tanıştırdık. 82 milyonun refahı, huzuru için çalışan bir kadro kurduk.

"2019'da 40 bin öğretmenin ataması yapılmış olacak"

2019 yılındaki bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yaptık, önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını gerçekleştireceğiz. Atamayla ilgili takvim bugün Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayınlandı. Böylece 2019 yılında toplam 40 bin öğretmenin ataması yapılmış olacak.

Ankara'ya 8 yeni metro hattı daha yapılacak

Ankara'ya Yüksek Hızlı Tren Garı'nı kazandırdık, Başkentray'ı da hizmete aldık. Ankara'yı yeni metro ağlarıyla örüyoruz. Toplamda 70 kilometre uzunluğa sahip 8 yeni metro hattı daha planlıyoruz. 

YORUMLAR
  Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri
Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri