A24.com.tr » ekonomi » Öğrencilere verdiği indirim sözünü tuttu!

Öğrencilere verdiği indirim sözünü tuttu!

Öğrencilere verdiği indirim sözünü tuttu!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde öğrenciler için su faturasında yüzde 50 indirime gideceğini söyleyen Mansur Yavaş, bu vaadini uygulamaya koydu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart tarihindeki yerel seçimlerden önce Ankara'da üniversite eğitimi gören öğrencilere su faturalarında yüzde 50 indirim vaadi vermişti. Bu vaat artık uygulamaya konuldu.

15 Haziran'dan itibaren su tarifesinden 156 öğrenci yararlandı. Okulların açılmasıyla birlikte abone sayısının daha da arttığını belirten ASKİ yetkilileri, bu desteğin öğrencilerin ekonomisine katkı sağladığını ifade ettiler.

ÖĞRENCİLER: BİZİM İÇİN 50 TL İLE 70 TL ARASI BİR KATKI OLACAK

Başkent'te üniversite öğrenimi görmek üzere başka kentlerden gelen öğrenciler bu uygulamadan ağırlıklı olarak yararlanırken, ASKİ'ye başvuran öğrenciler, bu destek için Yavaş'a teşekkür etti. Öğrenciler zaten maddi gelirlerinin yüksek olmadığını belirterek, şunları söylediler: "Çok paraya ihtiyaç duyuyoruz. Bir öğrencinin 50 TL burs bulması bile zorlaştı. Bizim için 50 TL ile 70 TL arası bir katkı olacak. Belediye Başkanlarının gençliğe yatırım yapması lazım tıpkı Mahsur Yavaş'ın yaptığı gibi. Bu uygulama bizi değerli hissettirdi."

ANKARA ÖĞRENCİ SU İNDİRİMDEN YARARLANMA KOŞULLARI

Başkent'te öğrenim gören öğrencilere ekonomik destek sağlamak amacıyla başlatılan uygulanmadan şu şartları sağlayan öğrenciler yararlanabilecek:

-Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde gelir getirici bir işte çalışmıyor olması,

-Mezun olması veya başka bir sebeple okulu bırakması durumunda aboneliğini kapatması,

-Öğrenci Evi'nden yararlanacak abonenin her yıl öğrenci belgesini ASKİ'ye ibraz etmesi,

-Ailesiyle birlikte yaşamıyor olması.

 

YORUMLAR
  Türkiye galibiyete kitlendi! Türkiye İzlanda maçı ne zaman? hangi Kanalda? Kadrolar açıklandı mı?
Türkiye galibiyete kitlendi! Türkiye İzlanda maçı ne zaman? hangi Kanalda? Kadrolar açıklandı mı?