A24.com.tr » gündem » Neslican Tay son yolculuğuna uğurlandı

Neslican Tay son yolculuğuna uğurlandı

Neslican Tay son yolculuğuna uğurlandı

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan 21 yaşındaki Neslican Tay, bugün memleketi Rize'de toprağa verildi.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 21 yaşındaki Neslican Tay'ın cenazesi, memleketi Rize'de defnedildi.

Uzun süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde cuma günü vefat eden Tay için Sahil Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, Tay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve çok sayıda seveni katıldı.

KESİLEN BACAĞININ GÖMÜLDÜĞÜ YERDE TOPRAĞA VERİLDİ

Tay'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Pehlivan Mahallesi'ndeki aile kabristanında, daha önce kanser nedeniyle kesilen bacağının gömüldüğü yerde toprağa verildi.

İLGİLİ HABER Neslican Tay kimdir? Neslican Tay kaç yaşında nereli? Neslican Tay kimdir? Neslican Tay kaç yaşında nereli?

Neslican Tay kanserle mücadelenin sembol ismiydi, tümör nedeniyle henüz 19 yaşındayken bacağını kaybetti.

Neslican, sosyal medyada tedavi sürecinde yaşadıklarını paylaştı, kendisi gibi kanserle mücadele eden hastalara umut oldu. Hastalığa karşı son ana kadar direnen Neslican bu kez başarılı olamadı.

NESLİCAN'IN SON MESAJI

Neslican Tay, yoğun bakıma alınmadan önce paylaştığı son mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yaşadığım kaçıncı nüks ya da metastaz sayamıyorum. Ciğerlerim zaten berbat durumdalar. Benim tümörün en iyi kemoterapi ile durdurulabiliyormuş .O yüzden kemoterapi almaya başlayacağım. Bunu kabul etmem çok zor oldu. Çünkü gerçekten iyileşeceğime çok inanıyorum. İyileşmeyeceğime bir gün bile düşünmüyorum ama iyileşirken bu kadar acılı olması beni çok yıpratıyor. Saçlarımı kaybetmek, yaşam kalitemin düşmesi, özgürlüğüm vesaire kemoterapinin getirdiği bir sürü acı şey var maalesef. Bunları yaşamak gerçekten istemiyorum ama onunla savaşmak için, bu hayatta kalmak için bunu yapmam gerekiyorsa kemoterapiye alacağım ve o şekilde devam edeceğim. Konuştuğumda bile sesim gidiyor zaten. Bir ciğerim resmen çalışmıyor tümörler yüzünden. 'Bu kadar ileriye gidemezsin. 2 adım attığımda nefesimi kesemezsin. Sen nesin, kimsin de benim vücudumu, benim hayatım bu kadar etkiliyorsun. Madem beni bu kadar etkiliyorsun alıyoruz kemoterapiyi ve paşa paşa seni öldürüyoruz' dedim. Çünkü bunu yapmak zorundayım, savaşmak zorundayım, onu yenmek zorundayım. Çünkü gerçekten bu hayatta kalmak istiyorum. Çok acılı olacak yine bir sürü şey yaşayacağım hiç umurumda değil ben hayatta kalmayı, yaşamayı çok fazla istiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Ben ağlarken çok çirkin oluyorum benim gözyaşım akmamalı."

YORUMLAR
  Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?
Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?