Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Mustafa Cengiz'den TFF'ye 19.05 tepkisi: Tesadüf değil

A24.com.tr » galatasaray » Mustafa Cengiz'den TFF'ye 19.05 tepkisi: Tesadüf değil
Mustafa Cengiz'den TFF'ye 19.05 tepkisi: Tesadüf değil

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF'nin teknik direktörü Fatih Terim'e 4 maç ceza vermesine ve cezanın saat 19.05'te açıklanmasına çok sert tepki gösterdi.

GS TV'de programa katılan Mustafa Cengiz, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 4 maç men cezasını değerlendirdi.

Verilen kararı TFF'ye yakıştıramadığını belirten Mustafa Cengiz "Her camia için kutsal değerler vardır, kutsal ikonlar vardır. Bunlardan biri de bizim kuruluş tarihimizdir. Ceza açıklamasının saat 19.05'te yayına girmesi beni buraya getirdi. Bunu yakıştıramadım. Türkiye Futbol Federasyonu; herhangi bir takımın, tarikatın, fraksiyonun kurumu değildir. TFF bizim değer verdiğimiz bir kurumdur. Siz eğer mevzilenmenizi belli bir takıma karşı alırsanız, cephenizi ona doğru kurarsanız, bu hayır getirmez. Öncelikle kötü niyetiniz olmadığını kanıtlamalısınız. Bu tip hatalar asla iyi niyetle, tesadüfle açıklanamaz. 19.05 yüreğimizi yaraladı; bunun soruşturulması lazım. Bunu yapanlar ortaya çıkarılmalı. Bu, TFF için sosyal sorumluluktur. Yanlış her zaman yanlıştır. Buna müdahale edecek yürekli insanalar her zaman vardır. Ümit Davala'ya da 19 bin 500 TL ceza verilmiş, şaka gibi ya! Bunlar bel altı, subliminal mesajlar. Bunlar iğrenç bir şey" şeklinde açıklama yaptı.

"KULÜBEMİZİN ARKASINA MİLİTAN UNSURLAR YERLEŞTİRİLİYOR"

Fatih Terim ile, ceza almasına neden olan açıklamasıyla ilgili konuştuğunu belirten Cengiz "Hocamıza 'Organize kötülük' derken herhangi kurumu hedef alıp almadığını sordum. Bana 'Hayır' dedi. Bize süren aşırı tepkilerin giderek daha organize hale geldiğini söyledi" diye konuştu.

Uzun zamandır sarı-kırmızılı futbol takımın deplasman maçlarını yerinde izlemeye çalıştığını vurgulayan Mustafa Cengiz "Bütün maçlara gitmeye çalışıyorum. Bazı maçlarda özellikle bizim yedek kulübemizin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bunlar özellikle hocamıza ve teknik heyetimizdeki isimlere hakaret ve küfür ediyorlar. Son maçta teknik yardımcımıza fiziki darbede bulunuldu. Belgeli ve fotoğraflı ancak ceza yok. Hocanın verdiği tepkilerden biri bu. Rastgeleden ziyade, organize halde yapılıyor. Bu birçok statta oluyor. Önlem alınmasını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ KARARIN BİR ŞEKİLDE DÖNECEĞİNE İNANMAK İSTİYORUM"

Hakem hatalarına ve Kulüpler Birliği'nin geçen sezon yaptığı açıklamalara değinen Mustafa Cengiz "Sevgili hakemler, Galatasaray'a karşı çok cesur. Aynı cesaret rakiplere de gösterilsin. Bu ne derece organize? Bunu bilemeyiz. Bize karşı geçen yıllarda gösterilen tepkinin şiddeti artmış durumda. Bundan rahatsızız. Er meydanından kaçmayız, mücadelemizi ölümüne veririz. Galatasaray'ın önünün teknik olarak kesilmesine anlam veremiyorum. Geçen sezon Kulüpler Birliği bir bildiri yayınladı. 17 kulüp Galatasaray'a karşı. İşin acı tarafı, 17 kulübün imzası yok. Kulüpler Birliği'nin karar defterinde de böyle bir karar yok ama başlık ne: '17 kulüp Galatasaray'a karşı.' İçeriği ise içler acısı. Geçen sene Konyaspor maçında hakemlerin 5 dakika hakemlerin kendi arasında konuşmasından kuşkulandık. 'Ne konuştunuz, açıklayın' dedik ama ceza yedik. Siz şu algıyı yaratamazsınız: Galatasaray'ın lehine hata yapanları cezalandırırım, aleyhine hata yapanları onurlandırırım... Bu olmadı. Men dakka dukka. Çalma kapını, çalarlar kapını. Yanlış hesabın bir şekilde düzeltileceğine inanıyorum. TFF Tahkim Kurulunda çok ciddi hukukçular var. Bu ceza bana inandırıcı gelmiyor. Bu, haksız ceza. Ceza cürüme eşit değil. Verilen tepkinin karşılığı bu olmamalı. Olmaz. Olamaz. Bu zihniyete karşı mücadele etmemiz gerek. Sevk yapılıyor, hocamızı neden sevk ettiklerini öğrenmek istiyoruz. Bütün konuşmayı sevk edemezsiniz. Hangi kelimeler suç onu açıklamak durumundasınız ki biz savunma yapalım. Böyle olmaz. Hocamıza verilen cezayı asla onaylamıyoruz. Eski kafayla ve fanatik düşüncelerle bir yere gelemeyiz. Belki rakip takım taraftarları 'Galatasaray kollanıyor' diyor ama öyle değil. Biz farklı düşünüyoruz. Geçen sezon hakem hataları olmasaydı, biz 3-4 hafta önce şampiyon olurduk. Rakipler buna istediği kadar bozulsun ama bu benim bakış açım" dedi.

FİKRET ORMAN'A ELEŞTİRİ

Mustafa Cengiz, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman'a eleştiride bulundu.

Cengiz, şunları kaydetti:

"Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı, bütün kulüplerin başkanı. Ama siz aynı zamanda çıkıp Galatasaray'ın son 2 şampiyonluğu lekeli dediğiniz anda TFF'ye en ağır hakareti yapmış olursunuz. Burada hukuken açık var. Fikret Orman'dan şunu istiyorum. Deme. Senin aleyhine yapılan orta sahadan bir taç yanlışından bir camianın şampiyonluğunu lekelemeye götürme. Yapma. Yapmayın germeyin. Toplumun tek deşarj olma unsuru futbol."  


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler