Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Mustafa Cengiz: Ali Koç bize saldırı yaptı

A24.com.tr » galatasaray » Mustafa Cengiz: Ali Koç bize saldırı yaptı
Mustafa Cengiz: Ali Koç bize saldırı yaptı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluş beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu. Cengiz, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve başkanı Ali Koç'a da göndermede bulundu.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un menajer ödemeleri konusuna değinen Mustafa Cengiz, şunları söyledi: 

"ALİ KOÇ BİZE SALDIRI YAPTI"

"Fenerbahçe Ali Koç bize menajer ödemeleri konusunda bir saldırı yaptı. Sen de 1400 ödemişsin, diğer bir kulübümüz de hiç ödememiş. Eğer siz vergi kaçıracaksınız, bunu giderden kaçırmazsınız! Ben bunun uzmanı değilim. TFF'nin aldığı bir karar var, sadece Türkiye'de lisans almış menajerlerin ödemeleri kabul ediliyor. Biz, TFF ve UEFA'ya yaptığımız tüm başvuralarda "danışmanlık ücreti" altında da olsa bunu bildirdik, toplam 13.2 milyon euro, kendi dönememize ait 6 milyon euro. Bizi haciz etmeyen çok az menajer vardı, biz de bunları kara listeye aldık."  

"BİZ SATAŞMAYIZ"

"Bize, "durup dururken sataştığımız birisi var mı?" bunu kanıtlasınlar, biz savunma yapıyor. Ne diyoruz? TFF cevap versin, herkesi tatmin etsin diyoruz. Bütün kurumlarda kişisel bazda çok değerli insanlar var, tabii ki genel olarak gidiş, özellikle lisanlamada verilen "kural dışı uygulamada" TFF için kanaatimizi olumsuz tutuyor. PFDK ve Tahkim bize karşı acımasız ama buna da bir şey demiyoruz. Ben, Galatasaray tarihinin en fazla ceza alan başkanıyım, bu nasıl oluyor? Suç, cezaya tabidir ama bu cezalar da adil olmalı, eşit olmalı."  

MBAYE DIAGNE KULÜPSÜZ KALDI: "BRUGGE BİZİ ALDATTI"

"Diagne'nin maaşını biz ödüyoruz ama Brugge'den alacağımız daha 1 milyon euro daha var. Konu FIFA'lık hale gelecek, paramızı ödemelerini bekliyorum. Anderlecht ile Brugge, Diagne transferi için birbirine girdi. Diagne de Brugge'e gitti; Brugge bizi çok aldattı. Brugge, bizim futbolcumuzu 1 aydır antrenmanına almıyor, futbolcuyu ölüme mahkum ettiler. Biz yazımızı yazdık, Brugge, bizim en değerli yatırımlarımızdan birini çöpe attı. Legal önlemlerimizi aldık ve Brugge bize 15 milyon euro ödemek zorunda, bunu Brugge'e ilettik. Biz 2 yılda 33 futbolcu transfer ettik. Geçmiş dönemdekiler de dahil 20 futbolcuyu gönderdik. Gelen, giden futbolcular içerisinde artı 13 milyon Euro'dayız. Bu çok güzel bir şey."  

ARDA TURAN BİLMECESİ: "BAŞARILAR DİLİYORUM"

"Arda Turan rakip kulüpteydi ve bize karşı da mücadele etti; belki de geçen sezon Başakşehir ile Galatasaray'a karşı şampiyon olacaktı, bizim şampiyon olmamızın için mücadele etti. Bu çok normal tabii. Biz, Arda Turan transferinin kendi açımızdan uygun olmadığını gördük. Ayrı görüşlere düştük ve konu kapandı. Hiçbirimizin Arda'yla ilgili kişisel bir sorunu yok. Arda'nın başarılı olmasını istiyorum. Arda moralini bozmasın, yoluna devam etsin. Hocamız ile de hiçbir sorun yaşamadık bu konuda."

LİMİT TARTIŞMASI

UEFA ile yaptığı görüşme ve TFF'nin limit politikası ile ilgili konuşan Mustafa Cengiz, "UEFA ile sayısız kez görüştüm, 4 ay UEFA, 4 ay CAS süreci. UEFA bizi anlayışla karşıladı, 3 yıllık sürede 1 milyarlık açığımız vardı ancak bize verilen açık miktarı 30 milyon TL'ydi. Bu durumu UEFA ile çözdük ve bize 4 ay süre verin dedik, müthiş bir sunum hazırladık, ilişkilerimizi sağlam tuttuk. UEFA bizi inceledi ve bize güvendi. 4 ay süre istedik, çok garip karşıladılar, 147 milyon euro zararımız vardı ama biz bu uçağın burnunu 4 ayda kaldırdık. Burada taraftarımızın çok büyük desteği var, mali disiplini sağladık. UEFA, 147 milyon euro zarar etmemize rağmen Galatasaray ile 4 yıllık yeniden bir anlaşma yaptı, bu tarihte ilk kez olan bir durumdu" dedi.

"HERKESİN LİMİTİ BELLİYDİ"

"TFF, lisanlama adına çok değerli bir çalışma başlattı ve biz kendi kurallarımızı koyduk. Bu çalışmaların içerisinde biz vardık, ancak daha sonra bizi bu çalışmalara almadılar. Siz, kuralları yıkmak için mi koyarsınız, uygulamak için mi? 26 Hazidan'da bu kuralları ilan edildi, biz de uyduk! Gelirler, giderler, bağımsız denetimden geçen raporları TFF'ye verdik. TFF bunları 15 Aralık'a kadar kabul etti. 31 Aralık'ta da TFF herkesin harcama limitini açıkladı."  

"BU EK NEDEN YAPILDI?"

"31 Aralık'tan sonra bir kulübümüz çıktı; "Hayır, 8 Ocak tarihinde bir başvuru yapıyor ve limitlerimi arttır diyor. Limiti, 33 milyon TL 8 Ocak'ta artıyor ve daha sonra tebliğ ediliyor ama bu yetmiyor. 17 Ocak'ta bir başvuru daha yapılıyor ve bir ek bütçe daha isteniyor. TFF, 26 milyonluk bir ek daha yapıyor ve müthiş bir rahatlama getiriliyor. Bu ek neden yapılıyor? Nedenini bilmiyoruz. TFF bu hakkı, haksız yere nasıl verebiliyor, kurallar belli, arka kapıdan dolanamazsınız. 49 milyon TL ile puan silme, para cezası gibi cezalar erteleniyor. %28 aşım olacaktı. TFF'ye soruyorum; Bunu nasıl yaptınız? Bu limit harcama arttırımı usulsüzdür, bunu hangi maddeye dayanarak bu kulübümüze rahatlama sağlandı."  

"KENDİ KURALINI BOZAMAZSIN"

"stanbul'daki bir diğer büyük kulübümüz de başvurdu, olmadı, karara saygı duyacağız dediler ardından, buna da çok fazla saygı duyuyoruz. Biz şeffaflık bekliyoruz. Kimin ne limiti var açıklanacak. TFF'ye diyorum ki; siz nasıl olur da 100 metre yarışı başladığı zaman nasıl olur da bu yarışı 120 metre yaptınız? Bunu başkalarına da yaptınız mı? TFF, benim sorduğum soruların cevabını vermek zorunda. Kendi koyduğunuz kuralları bozamazsınız, bunu yapamazsınız."   

"BİZE CEZA VERİRLERDİ"

"Ben adım gibi eminim, eğer Galatasaray da Fenerbahçe'nin yaptığını yapsaydı; puan silme, transfer yasağı, kadro kısıtlama cezası hepsinin cezasını alırdı."  

"HER SUÇUN BİR KARŞILIĞI VARDIR"

"Fenerbahçe hala bunun yeterli olmadığını düşünüyor ve bir başvuru daha yapıyor, yetmiyor. Bu aşımı Galatasaray yapsaydı, biz cezamızı çekerdik. Eğer sizin suçunuz cezasız kalırsa, o zaman suç, legal hale gelir. Cezayı çekmezseniz kurum da olamazsınız, devlet de olamazsınız. Her suçun bir karşılığı vardır."  

"O PARAYI SEN DE AÇIKLA"

"Biz iki yılda 308 milyon TL vergi ödedik, 217 milyon TL de ayrıca taksitlendirdik, 515 milyon TL yapar. Diğerleri de açıklasın! Lafla şeffaflık olmaz, sen de açıkla, işkembeden atma."  


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler