A24.com.tr » ajanda » Müsavat Dervişoğlu kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Müsavat Dervişoğlu kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Müsavat Dervişoğlu kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Habertürk TV'deki Türkiye'nin Nabzı programının konuklarından Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Didem Arslan'ın sunumuyla Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında Türkiye'deki sağ-sol siyasetiyle ilgili hararetli tartışmalar yaşandı. Programın konuklarından biri olan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, yaptığı yorumlarla ekran başındaki izleyicilerin dikkatini çekti. İşte 'Müsavat Dervişoğlu kimdir?' sorusunun yanıtı...

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Fatsalı bir ailenin evladı olan Müsavat Dervişoğlu 1960 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Annesinin ismi Neşide Dervişoğlu, babasının ismi Av.Nail Dervişoğlu'dur. Adalet ve Hürriyet adlarında 2 kardeşi bulunmaktadır. İlkokul ve ortaokulu Fatsa'da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamladı.

1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesine kayıt yaptırdı. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara verdi. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak ön lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde okumayı sürdürdü.

Milliyetçi Haraket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler yüklendi. 1978 yılında Fatsa (Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı il başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987-1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında Genel Başkanlığından alınarak, Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkez'de görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından İzmir teşkilatı'nda görev yapmak için İzmir'e gönderildi.

2000-2009 yılları arasında Milliyetçi Haraket Partisi İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı.29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için Mhp İzmir İl Başkanı görevinden istifa etti. Olamayınca ilk Kongrede yeniden il başkanı seçildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Milletvekilli seçimlerinde milletvekili olmak için tekrar istifa etti. 4 Kasım 2012'de MHP Genel Başkanlığına aday oldu. Seçimi kazanamadı ancak parti içerisinde söz sahibi olduğunu ispatladı.

İzmir'de yaşayan Musavat Dervişoğlu,ticaretle uğraşmaktadır.

Evli ve Zeynep adında bir kızı vardır.

2018'de İYİ Parti listesinden 27. Dönem İzmir Milletvekili seçildi.

MÜSAVAT NE DEMEK?

Müsavat kelimesi; denklik, beraberlik, eşitlik anlamına gelir. Aynı hâl ve derecede olmak, aynı haklara sahip olmak manasındadır.

YORUMLAR
  Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?
Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?