A24.com.tr » ekonomi » Merkez Bankası'nın faiz kararına dövizin ilk tepkisi

Merkez Bankası'nın faiz kararına dövizin ilk tepkisi

Merkez Bankası'nın faiz kararına dövizin ilk tepkisi

Merkez Bankası, para piyasalarının merakla beklediği faiz kararını açıkladı ve faizlerde değişikliğe gidilmedi. Peki faiz kararına dolar ve Euro'nun ilk tepkisi ne oldu? İşte ayrıntılar...

Yeni güne 5,38 seviyesinden başlayan dolar Merkez Bankasının faiz kararını açıklamasının ardından kısa süreli düşüş gösterdikten sonra tekrar yükselişe geçti. Merkez'in kararı öncesi 5,38 bandında hareket eden dolar kararın açıklanmasıyla beraber 5,36 seviyesine indi. Bu seviyeden sonra tekrar yükselişe geçen dolar şu sıralar 5,40'dan işlem görüyor.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

EURONUN DA DÜŞÜŞÜ KISA SÜRDÜ

Merkez Bankasının politika faizinde değişiklik yapmayarak yüzde 24.00'te sabit bırakmasının ardından euronun da tepkisi dolarla eş değer oldu. Kısa süreli düşüş gösteren euro tekrar yükselişe geçti. Karar öncesi 6,09'dan işlem gören euro kararla birlikte 6,07 bandına düştü. Bu seviyeden sonra tekrar yükselen euro şu sıralar 6,12'den alıcı buluyor.

5,40 SEVİYESİNE DİKKAT

5,40'ın önemli direnç konumuna geldiğini ifade eden analistler, bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleşmemesi durumunda tekrar 5,30 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

YORUMLAR
  Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)
Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)