A24.com.tr » dünya » Merkel'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

Merkel'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

Merkel'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan kavga sonucu öldüğü açıklanan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili "Cinayet aydınlatılmalı" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin, "Hala hiç bir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak aydınlatılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da 2 Ekim'de gittiği konsoloslukta çıkan kavgada hayatını kaybettiğine ilişkin açıklamasına dünya genelinde siyasilerden tepki geliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "dehşet verici" olarak tanımladığı olayın daha net bir biçimde aydınlatılması çağrısında bulundu. Merkel, "henüz aydınlatılmamış olan ve hâlâ aydınlatılması gereken noktaların" netliğe kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Almanya'da muhalefetten siyasiler ise gazetecinin akıbetine ilişkin yapılan açıklamayı şüpheli bulduklarını belirtirken, bazı politikacılar sorumlulara yaptırım uygulanmasını talep etti. Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Meclis Grup Başkan Vekili Alexander Graf Lambsdorff, "olayın tam anlamıyla aydınlatılması için uluslararası toplumun baskıyı artırması gerektiğini" söyledi.

Riyad'ın olaya ilişkin açıklamasını "samimiyetsiz" olarak nitelendiren Yeşiller partisinin Dış Politika Sözcüsü Omid Nouripour da "Saray'ın kamuoyunu bu derece aptal yerine koyması inanılır gibi değil" diye konuştu. 

YORUMLAR
  Güney Kore'yle ilgili mutlaka bilmeniz gereken 16 şaşırtan bilgi
Güney Kore'yle ilgili mutlaka bilmeniz gereken 16 şaşırtan bilgi