A24.com.tr » yaşam » Mehmet Metiner'den Rasim Ozan'a çok sert tepki

Mehmet Metiner'den Rasim Ozan'a çok sert tepki

Mehmet Metiner'den Rasim Ozan'a çok sert tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Star gazetesindeki köşesinden televizyon tarihinin en büyük skandalına imza atan Rasim Ozan Kütahyalı'ya, çok sert tepki gösterdi.

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Rasim Ozan Kütahyalı'ya, Beyaz TV'deki skandal açıklamalarının ardından AK Parti'den tepkiler gelmeye devam ediyor. AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, ‘kusturmalı Boşnak saksosu’ sözü nedeniyle Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı için şu ifadeleri kullandı: “Edepsizlik…densizlik…seviyesizlik…gayrı ahlaki… müptezel…herkesten çok bizim öfkemizi çekti.”

Kütahyalı söz konusu sözü sarf ettiği Beyaz TV’deki ‘Beyaz Futbol’ programından kovulmuştu.

Mehmet Metiner Star gazetesindeki köşesinde Kütahyalı’nın sözlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eleştirilmesine tepki gösterirken şunları yazdı:

“Kaç gündür bu takıntılı ve hastalıklı psikolojilerini bir gazeteci üzerinden Cumhurbaşkanı’mıza kusan gazeteci ve siyasetçilere baktıkça, gazetecilik mesleği ve siyaset kurumu adına utanç duymamak mümkün değil.

Sabah gazetesinde yazan birinin, bir televizyon programında sarf ettiği gerçekten edepsiz ve hakaretamiz sözler hepimizin infialine neden olmuştur.

Ve herkesten çok bizim derin öfkemizi çekmiştir.

Sırf Sabah gazetesinde yazdığı veya Cumhurbaşkanı’nı savunduğu için işbu gazetecinin densizliğin ve seviyesizliğinin faturasının Cumhurbaşkanı’mıza kesilmesi çok büyük bir ahlaksızlık örneğidir.

Cumhurbaşkanı’mızı herkesten önce ve herkesten çok inciten bu densiz ve edepsiz sözler dolayısıyla hedef tahtasına oturtanlar bilinmelidir ki tıpkı o sözlerin sahibi kadar mücrimdirler.

O gazeteci vesilesiyle “Asıl sahibine bakmak lazım” diyenler düşmanlıklarında da mert olmayı beceremeyen haysiyet cellâtlarıdırlar.

Cumhurbaşkanı’mız şayet mahut gazeteciye sahip çıkmış olsaydı veya konuştuğu televizyon ve yazdığı gazete arka çıkmış olsaydı bu durumda yapılacak eleştirilerin bir anlamı olabilirdi.

Lakin tam tersi olmasına rağmen bu cürmün asıl failini başka yerde arayanların ahlak anlayışları tartışılır.

Gazeteciliği veya siyaset yapmayı bu şekilde anlayanların insanlık anlayışları da ziyadesiyle sorunludur.

Medyada Cumhurbaşkanı’mızı yüreklice savunan gazeteci ve yazarları “sahibinin bekçi köpeği” olarak tanımlayıp suçlayanlar, kendileri öyle olduğu için onurlu insanları da kendileri gibi gören haysiyet fukaralarıdırlar.

Kimin kiminle hesabı varsa mertçe görsün.

Ama her vesileyle Cumhurbaşkanı’mıza namertçe saldıran o gazeteci ve siyasetçi müsveddelerine anladıkları dilden cevap vermeyi pekâlâ biliriz.

O gazetecinin gayrı ahlaki ve müptezel sözlerine ne kadar karşıysak, o gazeteci üzerinden Cumhurbaşkanı’mıza saldıran azgınların sözlerini de bir o kadar gayrı ahlaki ve seviyesiz buluyoruz.” 

YORUMLAR
  Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)
Bu resimde ilk bakışta ne görüyorsun? (Karakter analizi)