A24.com.tr » eğitim » MEB'den ek ders açıklaması

MEB'den ek ders açıklaması

MEB'den ek ders açıklaması

Yıllardır büyük bir kafa karşılığına neden olan ve pek çok platformda dile getirilen yetiştirme kursları ek dersleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

 Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yetiştirme kursları ek dersleri ile ilgili açıklama geldi.Haftada 21 saat ders okuttuğu belirtilen öğretmenin,destekleme ve yetiştirme kursunda haftada 19 saate kadar ders okutmasının ve karşılığında ek ders ücretinden yararlanması mümkün olabiliyor.

Bu bağlamda; eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlere, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın 5'inci ve 6'ncı maddelerinde belirlenen aylık ve ek ders ücreti karşılığı ders görevlerinden yerine getiremedikleri ders saatleri ile bu ders saatlerine ilave olarak haftada 10 saate kadar ders görevi verilebilecek.

Azami ek ders görevini dolduranlara ise yalnızca ilave olarak haftada 10 saate kadar daha ders görevi verilebilecek.

Karara göre; Öğretmenlerin öncelikli görevi normal müfredatı okutmak olduğu ve söz konusu ders saatlerini doldurmadan yetiştirme ve destekleme kurslarında görev almalarının uygun olmayacağı belirtildi

YORUMLAR
  Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...
Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...