A24.com.tr » eğitim » MEB ücretli öğretmenler için ilana çıkmadı

MEB ücretli öğretmenler için ilana çıkmadı

MEB ücretli öğretmenler için ilana çıkmadı

Bugün 20 bin sözleşme öğretmen duyurusunu yapan Milli Eğitim Bakanlığı, 5 yıl ücretli öğretmenlik yapan 5 bin öğretmene yer açmaması eleştirileri beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen için ön başvuru tarihini ve koşullarını bugün açıkladı. Genel duyuruda branş bazında kontenjanlar, mülakat merkezleri ve atama takvimi açıklayan Bakanlık, ücretli öğretmenlere daha önce vereceğini açıkladığı 5 bin kişilik kadroyu vermedi.

Geçtiğimiz haftalarda 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olanlar için en fazla 5 bin kontenjan ayrılacağı açıklanmış ve torba yasaya 80. madde olarak eklenmişti. Fakat bu durum atama bekleyen öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim camiası açısından tepki ile karşılanmıştı. Bakanlığın yayınladığı öğretmen atama duyurusunda ücretli öğretmenlere yer verilmemesi, bakanlığın bu kararından geri adım atmış olabileceğini akıllara getirdi. Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yetkililer tarafından açıklama yapılacaktır. Bilindiği gibi 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış ve 540 gün sigorta primi olanlara KPSS şartı aranmaksızın sözleşmeli öğretmen mülakatına davet edilebilmesinin önünün açılması öngörülüyordu.

 

YORUMLAR
  Türk Halk Müziği'nin yeşil gözlü kraliçesi Nuray Hafiftaş'ın ölümü ünlü isimleri yasa boğdu
Türk Halk Müziği'nin yeşil gözlü kraliçesi Nuray Hafiftaş'ın ölümü ünlü isimleri yasa boğdu