A24.com.tr » sağlık » Madecassol krem nedir Nasıl kullanılır ?

Madecassol krem nedir Nasıl kullanılır ?

Madecassol krem nedir Nasıl kullanılır ?

Hücre yenileyici Madecassol kremi nedir? Nerelerde ve nasıl kullanılır? gibi sağlık soruları kafamızda soru işaretleri bırakıyor. Madecassol kremi ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

Hücre yenileyici Madecassol; Centella Asiatica bitkisinin özünden elde edilen Gotu Kola etken maddesi sayesinde, cilt lekelerinin ve sivilce izlerinin yanı sıra, güneşten kaynaklanan lekeler ve yara-yanık izlerinin de giderilmesinde oldukça etkili bir yanık ve yara merhemidir.

Madecassol krem, hemen her eczaneden kolaylıkla temin edilebilecek, reçetesiz satılan ve 7.25 TL’lik oldukça ekonomik fiyatıyla cildindeki ve yüzündeki güneş lekelerine, sivilce izlerine, yanık ve yara izlerine, cilt çatlaklarına ve daha pek çok soruna çözüm bulmak isteyenler tarafından çok sevilen ve sıklıkla tercih edilen bir pomaddır. Cilt lekeleri için krem listemizin en başındaki merhemdir.

Güzel kokusu ve ekonomik olması sayesinde de cilt tahrişlerinin tedavisinde kullanılan rakipleri arasında öne çıkan Madecassol, Bayer firması tarafından üretildiği için pek çok cilt yapısı için güvenli bir üründür. 

Madecassol Ne İşe Yarar (Faydaları Nelerdir)?

Madecassol krem ne kremi ve ne için kullanılır diyenlere bir de madde madde, Madecassol merhemin kullanım alanlarını ve cilde olan faydalarını sıralamak istiyoruz;

BONUS: Madecassol ve Hametan Krem karıştırarak elde edeceğin merhemin mükemmel bir hücre yenileyici ve doku onarıcı cilt kremi oluşturduğunu biliyor muydunuz?

  • Akne izlerinin giderilmesinde etkildir; Ergenlik döneminden ya da sivilceli herhangi bir dönemden arda kalan, geçmiş ancak yüzdeki ve sırttaki izleri hala duran akne izleri ve sivilce skarlarının görünümünün hafifletilmesinde Madecassol krem oldukça etkilidir.Sivilce lekelerine kesin çözüm diğer yöntemler için ilgili yazımıza göz atınız
  • Güneşin zararlı ışınlarına bağlı lekeleri geçirir; özellikte yaz aylarında güneşin zararlı UV ışınları sebebiyle bazı hassas ciltlerde oluşan parça parça görünümlü, koyu renkli lekeleri ortadan kaldırmak için Madecassol merhemden daha iyi bir alternatif bulunmamaktadır.
  • Yaşlanmaya bağlı oluşan lekeleri giderir; Ciltteki, özellikle de yüzün yanak, çene, şakak ve alın bölgesinde oluşan ilerleyen yaşla birlikte meydana gelen kahverengi lekelenmelerin tamamen ortadan kalkmasını sağlar.
  • Yanık izlerinin görünümüzü gözle görülür şekilde azaltır; bilhassa ev hanımlarının dikkatsizlikten başına gelen ufak kazalar sonucu, ütü yanığı, çaydanlık yanığı v.b. pek çok yanıktan kaynaklı derideki büzüşmüş yanmış ve eskimiş dokuyu yenileyerek yanık izlerinin derinliğine ve eskiliğine bağlı olarak %90’a kadar iyileşme sağlayan en iyi yanık kremlerinden bir tanesi Madecassol’dür.
  • Yara izlerinin giderilmesinde etkilidir; kesik, düşme ve çarpmaya bağlı olarak vücutta oluşan yaraların kapandıktan sonra derinin iyileşme sürecinde dokuların daha hızlı ve sağlıklı iyileşmesini sağlayarak, hücre yenilenmesine katkı sağlayarak yara izlerinin en iyi şekilde ortadan kalmasına yardımcı en iyi merhemlerden bir tanesi kuşkusuz ki Madecassol’dür.
  • Kağıt kesiği jilet ve faça izi gibi zorlu ve inatçı yara izlerinin görünümünü gözle görülür şekilde azaltır ya da tamamen giderir.
  • Ameliyat ve Dikiş İzlerini ortadan kaldırır; özellikle çok eski olmayan, henüz kapanmış ameliyat yaraları ve dikişlerin izlerinin üstüne uygulandığında, neredeyse hiç oluşmamışçasına sağlıklı sonuç veren Madecassol krem, doktorlar tarafından da sıklıkla önerilen bir pomaddır.
  • Çatlakların iyileştirilmesinde etkilidir; kilo alıp vermeye bağlı olan eski ve derin vücut çatlaklarında çok etkili olamasa da henüz oluşmuş, daha kırmızı renkli cilt çatlaklarına ek olarak, dudaklardaki çatlaklara, diz ve dirsek bölgesindeki çatlaklara iyi gelen bir kremdir. en iyi çatlak kremi yazımızda diğer önerilere de bakabilirsiniz..
  • Cilt beyazlatma etkisi vardır; ölü deriyi yenilediği ve ciltteki hücreleri yenileyerek daha taze ve yenilenmiş hücrelere sahip olmanızı sağlarken, ciltteki renk tonu eşitsizliklerini ve istenmeyen koyulukları, gölgeleri ortadan kaldırarak, cilt beyazlatma işlevi de gören Madecassol düzenli kullanımda cilt rengini 2 tona kadar beyazlatabilmektedir.
  • Yatak yaralarında etkilidir; yatalak hastaların vücutlarının aynı bölgesi üstünde yatmaları sebebiyle özellikle kalça bölgelerinde sıklıkla oluşan yatak yaralarının tedavisinde hekim önerisi ile olmak üzere sıklıkla kullanılan Madecassol, bu tip tedavislerde mutlaka doktor reçeteli olarak kullanılmalıdır.
  • Tırnak bakımında da etkili olarak kullanılan Madecassol’ün cilde faydaları dışında bir kullanım alanı olarak, ince, kolay kırılan tırnakların kalınlaşması etkisini de sayabiliriz.
  • Kırışıklık giderici etkisi vardır; hücre yenilenmesine katkı sağladığından olsa gerek, ciltteki kolajenin etkisini de arttırarak kırışıkların ve kaz ayaklarının azaltılmasında oldukça etkilidir.
  • Lazer epilasyon iğeli epilasyon v.b. uygulamalar sonrasında cilt dokusunun kendini toparlaması için de kullanılır.
  • Dudak kenarında çıkan uçukların tedavisinde de etkilidir
  • Emzirmeden kaynaklı meme başı ve mem ucu çatlakları oluşan annelerin göğüs bakımlarında Madecassol de sıklıkla kullanılan kremlerdendir.
  • Günlük cilt bakımı ve nemlendirme amacıyla da kullanılır; Çeşitli diğer kremler ve merhemler ile karıştırılarak elde edilen yüz maskeleri sayesinde, çok ciddi leke sorununuz ya da yara izleriniz bulunmasa da Madecassol kremi günlük cilt bakımı ve nemlendirme amacıyla da kullanabilirsiniz.

Madecassol Merhem Nasıl Kullanılır?

Madecassol kullanım şekli, kullanım amacınıza bağlı olarak değişmek üzere, doktorunuz ya da eczacınız aksini önermediği sürece, cilt lekeleriniz ve izleriniz için maksimum fayda görebilmeniz açısından günlük kullanım şeklinde olmalıdır.

Sadece günlük değil, aynı zamanda uzun vadeli olarak kullanarak fayda görebileceğiniz Madecassol’ü cildinize uygulamadan önce, bilhassa yüzünüze sürüyorsanız, bölgenin makyajdan ve her türlü kalıntıdan arındırılmış ve gözeneklerinizin açık olduğuna emin olmalısınız.

Herhangi bir yüz temizleyici tonik ya da basitçe su sabun ile cildinizi temizledikten sonra iyice kurulayıp Madecassol krem uygulamasına geçebilirsiniz.

Tercihen günde bir kez ama daha ciddi cilt sorunlarında sabah-akşam birer kez olmak üzere günde 2 kere şeklinde, sorunlu bölgeye ince bir tabaka haline Madecassol kremi sürünüz. Merhemin uygulama bölgesindeki tüm dokulara temas ettiğinden emin olduktan sonra, fazlaca bastırmadan, kremi hafifçe cildinize yedirebilir ya da olduğu gibi kalıp halinde bekletebilirsiniz.

Madecassol’ü cildinizde 3 ya da 4 saat boyunca muhafaza edip ardından yıkayabilir, akşam kullanımda yüzünüzde gece boyu da bekletebilirsiniz. Cildinizi yıprattığını düşünüyorsanız, daha hafif içerikli bir krem olan Fito Krem ile Madecassol’ü karıştırarak da daha uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz

Ne Kadar Sürede etki Eder?

Cildinizde varolan sorunun türüne ve izlerin derinliğine, lekelerin yoğunluğuna ve cilt tipinize göre değişkenlik göstermek üzere, Madecassol’ün ilk etkilerini kullanıma başladıktan sonraki ilk 2 hafta içerisinde gözle görülür bir biçimde farketmeniz gayet olası ancak maksimum ve nihai sonuç için ortalama 3 ya da 4 ay kadar, bazı durumlarda 6 ay kadar düzenli kullanmanız gerekebilir.

Kullanım Sırasında Dikkat Edilecekler ve Yan Etkileri Nelerdir?

Madecassol; genellikle çok ciddi yan etkileri olmayan bir merhemdir ancak bazı hassas ciltler için bir takım yan etkiler gösterebileceği gibi, yanlış kullanımda cildinize ciddi şekilde zarar da verebilecek kadar kuvvetli içerikli ve etkili bir kremdir.

Her şeyden önce kremi, önerilen dozdan fazla miktarlarda ve daha sık şekilde kullanmamalı ve prospektüsünde yazan kullanım talimatlarına sıkı bir şekilde uymalısınız. Haddinden fazla ürün kullanımı, sivilce izlerinizin ya da lekelerinizin, yanık izleri ve çatlaklarınızın daha hızlı geçmesine yardımcı olmayacak, bilakis cildinizde ciddi tahripatlara sebep olacaktır.

Madecassol krem kullandıktan sonra, krem cildinizden tamamen ayrılana kadar hiç bir şekilde güneş altına çıkmamalısınız. Kremin uzun süre kullanımı sonrası cildinizde hassasiyet oluşursa bir süre ara vermelisiniz.

Madecassol kullanırken aşağıdaki yan etkilerden bir ya da bir kaçını görürseniz, pomad kullanımına acilen ara verip, en kısa sürede etkilerin şiddetine bağlı olarak bir acil servise ya da uzman dermatoloğa başvurunuz;

  • Ciltte kızarıklık, aşırı derecede yanma
  • Deride kabarma, şişme, morarma
  • Nefes almakta ve yutkunmakta güçlük
  • Dudak, dil ve ellerde şişme
  • Ciddi kaşıntı ve deri döküntüsü

Madecassol Hakkında Sık Sorulan Sorular

Çok merak edilen ve araştırılan Madecassol krem hakkında kullanıcıların en çok akıllarını kurcalayan ve en sık sorulan soruların yanıtları ise şu şekilde olacak;

Gebelikte ve Emzirme Döneminde Kullanımı:

Madecassol krem hamilelik dönemi ve emziren annelerin kullanımı açısından güvenilirliği kanıtlanmamış bir merhem olduğu için, doktorunuzun tavsiyesi olmadan hiç bir şekilde deri altından kana karışabilecek ya da süte karışabilecek özellikteki bu kremi kullanmamalısınız.

Bebeklerde ve Çocuklarda Kullanımı:

Bazı anneler tarafından pişik ya da bebeğin genitali çevresinde çıkan ufak yaralar için kullanıyor olsa da çocuk doktorunuza danışmadan Madecassol kremi çocuklarınız ya da bebeklerinizin cildinde kullanmanız kesinlikle güvenli değildir.

Madecassol’ün Sivilce İçin Kullanımı Nasıldır?

Sivilce tedavisine herhangi bir katkısı olmamakla beraber, aknelerin giderilmesinden sonraki süreçte, koparılan ya da patlatılan sivilcelerden arda kalan yüzünüzdeki akne izlerini, çukurları ve kırmızılıkları gidermesi açısından etkin bir şekilde kullanılan bir kremdir. Sivilce tedavisinde daha etkin bir merhem için akne kremi Acnelyse isimli yazımıza bakabilirsiniz.

Dövme Üstüne Sürülür mü?

Derinin üst tabakasını peeling yaparak iyileştirdiği için ve hücre yenilenmesine deri değiştirilmesine katkıda bulunduğu için yaptırdığınız dövmenin etkisini azaltabilir, rengini soldurabilir. Dolayısıyla Madecassol kremin dövmeler üstünde kullanılması tavsiye edilmez.

Açık Yaraya Sürülür mü?

Kapanmış yaraların izlerinin giderilmesinde oldukça başarılı olsa da yara iyileştirici krem olarak kullanılması, yarayı sulandırması ve kabu tutmasını dolayısıyla da iyileşmesini geciktirmesi sebebiyle çok tavsiye edilen bir durum değildir ancak yaranızın tipine göre hekiminiz uygun bularak açık yaranız üstüne Madecassol kullanımına müsaade ettiyse, internet sitelerinde ne yazdığını önemsemeksizin hekiminizi dinlemeli ve onun komutları ve önerileri doğrultusunda kremi uygulamalısınız.

Genital Bölgeye Sürülür mü?

Vajina içine kaçırmamak suretiyle genital bölge çevresindeki yaraların ve izlerin giderilmesinde ayırca bikini bölgesindeki lekeler ve kararmaların önüne geçmek amacıyla ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz.

Hemoroide İyi Gelir Mi?

Basurun tedavisinde etkisi kanıtlanmış daha iyi hemoroid kremleri bulunmaktadır. Madecassol bazı kullanıcılar tarafından basura iyi geldiği yönünde iddia edilmiş bir ürün de olsa, hemoroid kremi olma görevi asıl faydaları arasında değildir.

Cildi Soyar mı?

Expigment krem gibi cildi tamamen soyarak işlev görmüyor da olsa, Madecassol de ciltte soyulmalara ve deri değiştirilmesine minimum seviyede sebebiyet verebiliir.

Kurutur mu?

Cildi kuruttuğuna dair bir geribildirim olmamıştır ancak kullanım sonrası, cildinizi kremden arındırdıktan sonra hafif bir günlük nemlendirici kullanmanız iyi olabilir.

Reçetli mi? Sgk Ödüyor mu?

Reçetesiz bir şekilde satın alabilirsiniz. Zaten ekonomik sayılabilecek bir fiyatı olan merhem SGK tarafından karşılanmamaktadır.

Gözaltına ve Çevresine Sürülür mü?

Göz içi ile temas ettirmemek kaydıyla, göz çevresine ve göz altına merhemi uygulayabilirsiniz. Göz altı morlukları tedavisi için daha etkili kremler olsa da Madecassol de bu bölgede fayda sağlayan ürünlerdendir.

Kortizon İçerir mi?

Hayır kortizon içermez. Kortizon içeren kremler adlı yazımıza bakarak, hangi kremlerde steroid olduğunu öğrenebilirsiniz.

Tüylenme Yapar mı?

Medicassolün yüzde ya da vücutta tüylenmeye yol açtığına dair kullanıcılardan bir şikayet ya da geribildirim olmamıştır. Münferit olarak bildirenler kaideyi bozmaz ve bu konuda endişelenmenize gerek yoktur. Bilhassa herhangi bir hormonel bozukluğunuz yok ise, hücre yenileyici kremlerin sizde tüylenme yapma olasılığı yok denecek kadar azdır.

 

Madecassol ile Karıştırılarak Yapılan Yüz Maskeleri Hangileridir?

Madecassol merhem, tek başına tedavi etkili kuvvetli bir pomad olmakla birlikte, cilt bakımı ve leke giderici yüz maskesi yaparken de bir takım diğer kremler ile karıştırılarak kullanılan etkili bir üründür. Madecassol karıştırarak en sık yapılan kremler de şunlardır;

  • Madecassol Acnelyse Hametan Karışımı Çatlak Maskesi
  • Madecassol Evingen Bepanthene Karışımı
  • Madecassol Krem Fito Krem E Vitamini Karışımı

Madecassol Krem’in Muadilleri

Madecassol ile aynı etken maddeye sahip ya da farklı etken madde ile de oynasa aynı amaca hizmet ederek, sivilce izlerinin ve cilt lekelerinin giderilmesinde etkili şekilde kullanılan, yara ve yanık merhemi olarak bilinen ve benzer görevlerde işlevi olan diğer krem markaları da aşağıdakilerdir;

Madecassol kullananlar, krem hakkında ne yorumlar yapıyor bilmek istiyorsanız, tüm yorumları sayfasından okuyabilir, sayfaya eklenmesi için Madecassol hakkındaki kendi görüşlerinizi de yorumlar aracılığıyla bizlere bildirebilirsiniz

  • Hepatubex Krem
  • Mademix Krem
  • Expigment Krem
  • Tretin Krem
  • Contractubex
  • Dermicyn
  • Elecon Krem
  • Achromin Krem
  • Arap Kızı Kremi
  • Aklık Kremi
YORUMLAR
  İMBD'ye göre dünyanın en çok izlenen yabancı dizileri
İMBD'ye göre dünyanın en çok izlenen yabancı dizileri