Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Liverpool-Roma maçı hangi kanalda izlenebilecek Cengiz Ünder onayacak mı?

A24.com.tr » spor » Liverpool-Roma maçı hangi kanalda izlenebilecek Cengiz Ünder onayacak mı?
Liverpool-Roma maçı hangi kanalda izlenebilecek Cengiz Ünder onayacak mı?

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final mücadelesinde Liverpool, Roma'yı ağırlıyor. Saat 21.45'te başlayacak mücadele hangi kanalda izlelenebilecek sorusunun yanıtı haberimizde.

Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın iki formda ekibi karşı karşıya geliyor. Liverpool-Roma bu akşam Anfield'da karşılaşıyor. Dev mücadede hangi kanalda izlenebilecek?

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Liverpool - Roma maçıyla başladı! Tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde finale sadece bir kez çıkabilen, onda da Liverpool'a kaybeden Roma, 34 yıl sonra rakibinden rövanşı almak istiyor! İtalyan ekibi, milli futbolcumuz Cengiz Ünder'e güveniyor!

LIVERPOOL - ROMA

LIVERPOOL: Karius, Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Ox, Salah, Mane, Firmino
TD: Jürgen Klopp

ROMA: Alisson, Fazio, Manolas, Jesus, Florenzi, De Rossi, Strootman, Kolarov, Cengiz Ünder, Nainggolan, Dzeko
TD: Eusebio di Francesco

SAAT: 21:45
HAKEM: Felix Brych
STAT: Anfield Road
YAYIN: TRT 1, tivibu SPOR 2

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının yarı finalinin ilk ayağında İngiltere ekibi Liverpool, İtalyan kulübü Roma'yı TSİ 21.45'te Anfield Stadı'nda konuk ediyor. 2 Mayıs'taki rövanş maçına ise Roma ev sahipliği yapacak.

Şampiyona tarihinin en başarılı takımları arasında yer alan Liverpool, 10 yıl aradan sonra yeniden turnuvada yarı final maçına çıkacak. Organizasyon tarihinde 5 kez kupaya uzanan kırmızı-beyazlılar, yarı finalde ise 10'uncu kez boy gösterecek.

Roma ise tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı final turunda mücadele edecek. Organizasyonda sadece 1984 yılında finale kalabilen İtalya temsilcisi, Liverpool'u eleyerek kupa kazanma hayalini sürdürmeye çalışacak.

ROMA, RÖVANŞ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Avrupa arenasında iki takım arasında daha önce 5 karşılaşma yapıldı. Bu maçların ikisi beraberlikle sonuçlanırken, ikisini Liverpool, birini ise Roma kazandı. Bu maçlarda Liverpool 5, Roma ise 2 gole imza attı.

İki takım arasındaki en önemli karşılaşma ise 1984 yılında oynandı. Organizasyonun o zamanki adı Avrupa Kupası finalinde Roma Olimpiyat Stadı'nda karşılaşan iki takım arasındaki mücadelenin normal süresi, 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Uzatmalarda gol olmayan mücadeleyi Liverpool, penaltı atışları sonunda 4-2 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Roma ise Şampiyonlar Ligi'nde finale kalma başarısını bir daha tekrarlayamadı.

ROMA'NIN KOZU CENGİZ ÜNDER

Roma'nın sezon başında Medipol Başakşehir'den kadrosuna kattığı milli futbolcu Cengiz Ünder, her geçen gün yükselen performansıyla takımının en önemli gol silahları arasında yer alıyor.

Sezonun ilk yarısında Roma'da fazla süre alamamasına rağmen ikinci yarıda büyük çıkışa geçen milli futbolcu, bu sezon takımına tüm kulvarlarda 7 gol ve 2 asistle katkı verdi.

 

Takımının son 16 turunda Shakhtar Donetsk'i elediği maçlarda bir kez ağları sarsan 20 yaşındaki Cengiz, Barcelona karşısındaki çeyrek final rövanşında ise yaptığı asistle göz doldurdu.

Roma'nın en önemli gol silahı konumunda ise Bosna Hersekli santrafor Edin Dzeko bulunuyor. Bu sezon şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 10 maçta 6 gol ve 3 asist üreten 32 yaşındaki oyuncu, ligde ise 14 kez ağları sarsarak takımının en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor.

CENGİZ ÜNDER: FİNALİ İSTİYORUZ

Cengiz Ünder, Liverpool maçı öncesinde İtalya basınına açıklamalar yaptı. “20 yaşında yarı final gördüm. Roma’da en mutlu günlerimi geçiriyorum ama kesinlikle finalde olmak istiyoruz” diye konuştu.

İtalya'daki ilk sezonun sonradan açılan ve attığı gollerle Roma’nın yeni prensi olan Cengiz Ünder, bugün belki de kariyerinin şu ana kadarki en önemli maçına çıkıyor. Barcelona’yı eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselen Çizme temsilcisi, İngiltere’de Liverpool’la kozlarını paylaşacak. Bu mücadele öncesi İtalyan basınından Corriere dello Sport’a konuşan Cengiz Ünder, Roma’nın Salah’ın yerine kendisini transfer ettiği için gurur duyduğunu ifade etti.

 

"BAŞKA BİR LİGE GİTMEM ÇILGINLIK OLUR"

Roma’ya transfer olduğunu duyduğu ilk an heyecandan uyuyamadığını söyleyen Cengiz, Manchester City ile ilgili soruya ise “Roma ile 5 yıllık sözleşmem var. Roma’dan başka bir şeyi şu an düşünmüyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Roma’da yapmam gereken çok şey var. Şu an başka bir lige gitmem ciddi anlamda çılgınlık olur” yanıtını verdi.

"AİLEM KİEV’DEKİ FİNAL MAÇINI İZLEMEK İSTİYOR"

Bugün Liverpool’la oynanacak dev maçla ilgili de konuşan Ünder, “Takım halinde oynar ve de teknik direktörümüz Eusebio Di Francesco’nun istediklerini sahada yaparsak, Liverpool’u eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkabiliriz. Barcelona maçında takım halinde oynayarak neler yapabileceğimizi gösterdik. Barcelona maçındaki oyunumuzu Liverpool maçında sahaya koymayı hedefliyoruz. 20 yaşında Şampiyonlar Ligi’nde yarı final gördüm. Roma’da en mutlu günlerimi geçiriyorum ama kesinlikle finalde olmak istiyoruz. Umarım bunu başarırız. Ailem Kiev’deki finale gelerek maçı izlemek istiyor” diye konuştu.

"EN İYİLERDEN BİRİ OLMAK İSTİYORUM"

Avrupa'da çok önemli Türk futbolcuların olduğunu belirten Cengiz, şu ifadeleri kullandı: “Cenk Tosun, Everton’da oynuyor. Hakan Çalhanoğlu, Milan’da forma giyiyor. Ben de Avrupa’da önemli kulüplerde hem oynamak hem de ülkemi temsil etmek istiyorum. Avrupa’da başarılı Türk oyuncular var ve ben de en iyilerden olmak istiyorum. Türkiye’de insanların her zaman benimle gurur duymasını arzuluyorum.”

HOCASINDAN CENGİZ ÜNDER'E ÖVGÜ!

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool'a konuk olacak Roma'nın teknik direktörü Eusebio Di Francesco, milli futbolcu Cengiz Ünder'e güvendiğini söyledi.

Di Francesco, bugün oynanacak maç öncesi Anfield Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, Liverpool'un tehlikeli oyuncuları olduğunu hatırlatarak, "Yalnızca Muhammed Salah'ı durdurmaya konsantre olmayacağız. Liverpool hücum hattındaki diğer iki oyuncu da (Roberto Firmino ve Sadio Mane) çok önemli." diye konuştu.

2017 yazında Roma'dan Liverpool'a transferi sonrası 46 maçta 41 gol ve 13 asist üreten Salah'ı çalıştırmak isteyip istemeyeceği sorulan Di Francesco, "Salah artık Roma'nın oyuncusu değil. Kadromuzda Cengiz Ünder gibi büyük potansiyel sahibi oyuncular var. Cengiz'e güveniyorum, genç ve yetenekli bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler