A24.com.tr » ekonomi » Litecoin nedir? - Litecoin haftalık analizi - Litecoin nasıl alınır?

Litecoin nedir? - Litecoin haftalık analizi - Litecoin nasıl alınır?

Litecoin nedir? - Litecoin haftalık analizi - Litecoin nasıl alınır?

Bitcoin'in ardından kripto para ailesine katılan Litecoin merak konusu oldu. Bitecoine'e rakip olarak gösterilen Litecoine hakkında merak edilenler ve detaylı inceleme...

Son dönemde sahibine kısa sürede büyük kar sağlayarak dikkat çeken kripto para ailesine bir üye daha eklendi. Bitcoin'e rakip olarak gösterilen Litecoin, merak ediliyor. Litecoin nedir? İşte Litecoin hakkında merak edilenler!

Litecoin, eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından 7 Ekim 2011 yılında sanal para piyasasına sürülmüş bir sanal para olarak karşımıza çıkıyor. Açık kaynak kodlu bir istemci aracılığıyla GitHub üzerinden piyasaya sürülen Litecoin, tam anlamıyla 13 Ekim 2011 tarihinde aktif oldu. LTC sembolüyle de bilinen Litecoin aslında, yeni bir blok zinciri oluşturma süresini azaltarak, coin sayısını artırarak ve değiştirilmiş grafiksel arayüzü ile Bitcoin'in bir dalı olarak çıkmıştı.

Açık kaynak kodlu bir ödeme sistemine sahip olan LTC'nin de, diğer coinler gibi bir merkezi yok. Kullandığı matematiksel altyapı teknolojisi ile bu ağı korunmakta ve kullanıcılar kendi bakiyelerini yönetebilmektedir. Litecoin'i Bitcoin'den ayıran en büyük özelliği ise mining yani madencilik anlayışının farklı olması. Çünkü Litecoin'de kişisel bilgisayarlar ile de sürekli olarak coin üretilebiliyor. Ayrıca Litecoin, 2.5 dakika hızıyla Bitcoin'den daha hızlı işlem onaylıyor.  

YORUMLAR
  Birbirine ikiz kadar benzeyen ünlü isimler...
Birbirine ikiz kadar benzeyen ünlü isimler...