A24.com.tr » eğitim » Liselere Giriş Sınavı ne zaman açıklanacak

Liselere Giriş Sınavı ne zaman açıklanacak

Liselere Giriş Sınavı ne zaman açıklanacak

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonucu ne zaman açıklanacak sorusu milyonlarca öğrenci tarafından sorulmaya başlandı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2 Haziran'da gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları merak konusu oldu. Peki öğrencilerin merakal beklediği LG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

LGS için beklenen sonuçlar, 26 Haziran’da yani bugün açıklanacak. Sınav sonucunu merak eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecek. MEB internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarının ilan edilmesi, tebliğ niteliğinde olacak. 
LGS TERCİHLERİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİ NEDİR?

MEB yetkilileri tarafından alınan bilgi doğrultusunda; liseler için yerleştirmede adrese dayalı olan tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre gerçekleştirilecek. Kayıt alanları; ortaokulların kontenjanları göz önüne alınarak, öğrencilerin evlerine en yakında bulunan liselere göre belirlenecek. Kayıt alanında yer alan tüm lise türleri (Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) bulunacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yerleştirme işlemleri ve pansiyonlu okullar için tercihler 2 Temmuz ve 13 Temmuz tarihleri arasında aynı anda yapılabilecek.

YORUMLAR
  Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!
Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!