A24.com.tr » ajanda » Kura çekimi hangi kanalda? UEFA kura çekimi canlı

Kura çekimi hangi kanalda? UEFA kura çekimi canlı

Kura çekimi hangi kanalda? UEFA kura çekimi canlı

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde tur eşleşmelerinin kuraları bugün belli olacak. Peki kura çekimi hangi kanalda yayınlanacak?

Türk takımları bu yıl Avrupa kupalarından hüsranla döndü. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş ile Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi'nde bulundukları grupta sonuncu oldu. Göğsümüzü kabartan tek takım Medipol Başakşehir oldu. Başakşehir, Roma ve M. Gladbach gibi güçlü rakiplerinin olduğu grubu lider olarak tamamladı ve son 32 turuna kalmayı başardı. 

Temsilcimiz Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki rakibi bugün yapılacak çekilişle belli olacak. Peki kura çekimi ne zaman, hangi kanalda yayınlanacak? Medipol Başakşehir'in muhtemel rakipleri kim? İşte UEFA kura çekimiyle ilgili ayrıntılar...

UEFA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Medipol Başakşehir'in yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde ise son 32 turu kura çekimi bugün yapılacak.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenecek kura çekimi TSİ 15.00'te başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından yayınlanacak. 

Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan 12 takım ile Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamlayan en iyi 4 takım, seribaşlarının yer aldığı torbayı oluşturacak. Medipol Başakşehir de aynı ülke veya gruptan takımların eşleşemeyeceği kuraya, seribaşı olarak girecek.

Son 32 turu ilk maçları 20 Şubat, rövanşları ise 26-27 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş karşılaşmalarını sahalarında oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimindeki iki torba şu takımlardan oluşacak:

Seribaşı takımlar

Medipol Başakşehir, Ajax (Hollanda), Arsenal (İngiltere), Basel (İsviçre), Benfica (Portekiz), Braga (Portekiz), Celtic (İskoçya), Espanyol (İspanya), Gent (Belçika), Inter (İtalya), LASK (Avusturya), Malmö (İsveç), Manchester United (İngiltere), Porto (Portekiz), Salzburg (Avusturya), Sevilla (İspanya)

Seribaşı olmayan takımlar

APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi), AZ Alkmaar (Hollanda), Bayer Leverkusen (Almanya), Cluj (Romanya), Club Brugge (Belçika), Kopenhag (Danimarka), Eintracht Frankfurt (Almanya), Getafe (İspanya), Ludogorets (Bulgaristan), Olympiakos (Yunanistan), Glasgow Rangers (İskoçya), Roma (İtalya), Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Sporting Lizbon (Portekiz), Wolfsburg (Almanya),  Wolverhampton (İngiltere)

Başakşehir'in muhtemel rakipleri

Wolverhampton
AZ Alkmaar
Leverkusen
Kopenhag
Rangers
Getafe
Wolfsburg
Club Brugge
Sporting
Shakhtar
Cluj
Olympiakos
Ludogorets
Frankfurt
APOEL

YORUMLAR
  2018 Grammy Ödül Töreni'nde şıklık yarışı (Şeyma Subaşı kırmızı halıda)
2018 Grammy Ödül Töreni'nde şıklık yarışı (Şeyma Subaşı kırmızı halıda)