A24.com.tr » ekonomi » Kriz yok denilen dönemde işsizlik maaşına rekor başvuru

Kriz yok denilen dönemde işsizlik maaşına rekor başvuru

Kriz yok denilen dönemde işsizlik maaşına rekor başvuru

AK Parti hükümetinin ekonomide kriz olmadığını savunduğu dönemde işsizlik maaşı alabilmek için 1 milyon 200 bin kişinin başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

İşsizlik maaşına bu sene bir milyon 200 bin kişi başvuru yaptı. Bu kişilerden de sadece 626 binine işsizlik maaşı verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, muhalefet milletvekillerinin işçilerin işsiz kaldıklarında maaş almaları için oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu’ndan kamu bankalarına kaynak aktarıldığı eleştirisini yalanlamazken, “Kârlı işlemler yapıyoruz ki şu anda fonumuz 125 milyar liraya ulaştı” dedi.

27.7 milyar ödeme

Ancak işsizlik fonundan bugüne kadar sadece 27.7 milyar lirası işsizlere verildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Bakan Selçuk, işsizlik sigortasında 2002-2018 döneminde yaklaşık 6 milyon 470 bin kişinin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığı bilgisini verdi.

Milletvekilleri fondan Karayolları başta olmak üzere başka yerlere kaynak aktarıldığı eleştirisini dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “gizli saklı bir operasyonla, işsizin ve çalışanların parasını kamu bankalarına aktardığınız ortaya çıktı” dedi. 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin çocukken çektirdiği resimler ve bugünkü halleri
Ünlü isimlerin çocukken çektirdiği resimler ve bugünkü halleri