A24.com.tr » teknoloji » Kripto paralar Nisan ayında yüzde 75 değer kazandı Bitcoin ne kadar

Kripto paralar Nisan ayında yüzde 75 değer kazandı Bitcoin ne kadar

Kripto paralar Nisan ayında yüzde 75 değer kazandı Bitcoin ne kadar

Kripto paralar Nisan kazançlarını büyüterek yaklaşık yüzde 75'e çıkardı.

Kripto para değerleri artmaya başladı. Salı günkü işlemlerde Nisan kazançlarını büyüterek yaklaşık yüzde 75'e çıktı.

Bloomberg ve Coinmarketcap.com tarafından derlenen fiyatlara göre Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash yükselişe öncülük etti.

BITCOIN YÜZDE 3,6 DEĞER KAZANDI

Bitcoin yüzde 3.6 değer kazandı; Coinmarketcap.com verilerine göre 10 büyük borsada geride kalan 24 saatteki işlem hacmi 2 milyar doları aştı.

Küresel hisse senetleri ve tahvil piyasaları nisan ayında yön bulmakta zorlanırken, dijital paralar yükseliş kaydetti.

En likit 10 dijital para, nisanda grup olarak yüzde 74'lük yükselişlerine karşın hala ocak ayındaki rekorunun yüzde 40 altında bulunuyor.

BİTCOİN NE KADAR?

Günlük değerde 1 Bitcoin, 9.351 bin Amerikan Dolarına eşit. İşlem Türk Lirasına uygulandığı ise bir Bitcoin'in değeri 38.353 bin TL

Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin; kriptolu (şifreli) para kategorisinde, açık kaynaklı bir kod olarak yayınlanmış bir dijital para birimidir. Bitcoin, mevcut kullandığımız TL, Dolar, Euro gibi para birimleri gibi, günlük yaşantımızdaki alışverişlerimizde ve çevrimiçi ortamlarda harcayabileceğimiz bir para birimi özelliği göstermektedir. Bitcoin’i diğer para birimlerinden ayıran özellik ise, para otoritelerinin ve hükümetlerinin Bitcoin üzerinde bir hakimiyetlerinin olmayışıdır. Çünkü Bitcoin, hükümetlerin kontrolünde değil, Bitcoin ağının kontrolünde üretilmektedir.

YORUMLAR
  Ünlülerden 15 Temmuz Paylaşımları
Ünlülerden 15 Temmuz Paylaşımları