A24.com.tr » eğitim » KPSS ne zaman, saat kaçta, hangi gün? ÖSYM 2019

KPSS ne zaman, saat kaçta, hangi gün? ÖSYM 2019

KPSS ne zaman, saat kaçta, hangi gün? ÖSYM 2019

KPSS'ye sayılı günler kala sınava girecek adayların merak ettiği sorular artmaya başladı. Bu sorular arasında KPSS ne zaman, saat kaçta, hangi gün? yer alıyor.

Yüzbinlerce adayın kadarini belirleye KPSS, Google hakkında en çok aratılan kelime oldu. Sınav giriş yerlerinin belli olmasıyla birlik sınav tarihiyle ilgili bir çok bilgi merak edilmeye başlandı. En çok sorulan sorulardan biri de "KPSS saat kaçta?" oldu. Bizde sizler için KPSS ile bilgilerin bir kısmını derledik...

ÖSYM’DEN SAAT UYARISI

Duyuruda ayrıca 14 Temmuz'daki 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavında adayların "Genel Yetenek-Genel Kültür" oturumu için saat 10.00'dan sonra "Eğitim Bilimleri" oturumu için de saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacakları hatırlatıldı.

KPSS SINAV TARİHLERİ

2019-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, 14 Temmuz'da KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ile KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 20 Temmuz'da, KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz'da uygulanacak.

Adayların tümü, sınavın 14 Temmuz'daki sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Duyuruda ayrıca İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında bu yıl ilk defa ÖABT yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 ÖABT'ye girmelerinin de zorunlu olacağı kaydedildi. 

YORUMLAR
  Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?
Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?