A24.com.tr » yaşam » Kırşehir'de örnek hareket

Kırşehir'de örnek hareket

Kırşehir'de örnek hareket

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında, Kırşehir'de 407 öğrenciye bisikletleri düzenlenen törenle teslim edildi.

 Sağlık Bakanlığı'nın hareketli yaşamı teşvik amacıyla hayata geçirdiği 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında, Kırşehir'de 407 öğrenciye bisikletleri düzenlenen törenle teslim edildi. Kampanya süresince toplam bin 107 bisiklet, çocuk ve gençler ile buluşturuldu.

Törene, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Büyükler, diğer yetkililer ve yüzlerce öğrenci katıldı. Cacabey Meydanı'nda bisiklet dağıtım töreninde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' çerçevesinde il merkezi ve ilçelerinde bugün 407 bisikletin gençlerle buluşturulduğunu ifade etti.

Kampanya süresince toplam bin 107 bisikleti Kırşehir'de çocuk ve gençler ile buluşturulduğunu söyleyen Demirbaş, kampanya ile düzenli fiziksel aktivite ve obezite ile mücadele imkanı sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Demirbaş, "Geçtiğimiz 23 Nisan haftasında bisiklet dağıtımımız oldu. Kırşehir olarak 500 bisikleti o zaman dağıttık. 19 Mayıs haftasında da liseli gençlerimize 407 bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Daha önce 200 bisikleti İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmiştik. Toplam bin 107 bisikleti ilimizde çocuk ve gençler ile buluşturduk." dedi.

Bisikletleri alan yüzlerce genç, kent merkezinde pedal çevirerek sağlıklı yaşam için bisiklet turu attı.

YORUMLAR
  Sağlıkları ve rolleri gereği kilo veren ünlü isimler
Sağlıkları ve rolleri gereği kilo veren ünlü isimler