A24.com.tr » ajanda » Kimlik değişimi son tarihi ne zaman? 2019 2020

Kimlik değişimi son tarihi ne zaman? 2019 2020

Kimlik değişimi son tarihi ne zaman? 2019 2020

Vatandaşların aklındaki sorulardan biri de kimlik değişim tarihlerinin ne zaman olduğu oldu. İnternette "Kimlik değişimi son tarihi ne zaman? 2019 2020" çok fazla arananların arasına girdi.

Kimlik değişimi son tarihi ne zaman? 2019 2020 | Yeni kimlikler ile büyük bir adım atılmış ve artık kimliklerimizde çip bulunmaya başlamıştı.

Kimlik değişimi vatandaşlar tarafından çok merak edilen konular arasına girdi. Eski kimliklerin belirlenen süre aralığının dolması sonrasında geçersiz olacak olması vatandaşı oldukça tedirgin ediyor.

Bu tedirginlik de kimlik sürelerinin hangi tarih aralığında olduğu sorularını akıllara getiriyor. Bu bilgiye de en kolay internet üzerinden ulaşılabileceği için vatandaşlar arama motorlarına "Kimlik değişimi son tarihi ne zaman? 2019 2020" yazarak bilgilenmek istiyor.

Biz de bu haberi kimlik değişim tarihini merak eden vatandaşlarımız için yaptık. İşte detaylar...

Kimlik yenilemede son gün ne zaman?

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek.

Kimlik yenileme ücreti ne kadar?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 22,50 TL

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 22,50 TL

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 22,50 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 45,00 TL

Kimlik yenileme için gerekli evraklar neler?

Yeni çipli kimlik kartına geçerek kimlik yenilemek isteyenler için başvuruda gerekli olacak evraklar şu şekilde:

Eski kimlik kartınız (Nüfus cüzdanı yerine sürücü belgesi, pasaport, avukat kimlik kartı, öğrenci kimlik kartı gibi kimlik tanımlamanızı yapmaya yarayacak resimli bir kimlik kartı da yeterli olacaktır.)

Kimlik belgesi yerine ayrıca muhtarlıktan düzenlenen talep belgesi de yeterli olacaktır. Bu belgede mutlaka fotoğraf bulunması gerekmektedir.

Biyometrik Fotoğraf: Vesikalık fotoğraf kabul edilmemektedir. 2 adet biyometrik fotoğraf yeterlidir. Ayrıca 15 yaşından küçük çocukların kimlik kartlarında fotoğraf bulunması zorunlu olmamakla birlikte, başvuranın talep etmesi halinde kimlik kartına fotoğraf ta eklenebilmektedir.

22,5 TL değerli kağıt bedeli ödeme makbuzu

YORUMLAR
  3 Bin 300 mahkumlük yüzen hapishane
3 Bin 300 mahkumlük yüzen hapishane