A24.com.tr » yaşam » Kasgo Sigortası nedir | Nasıl yapılmalıdır | nereden yaptırılır | Nelere dikkat etmek gerekir

Kasgo Sigortası nedir | Nasıl yapılmalıdır | nereden yaptırılır | Nelere dikkat etmek gerekir

Kasgo Sigortası nedir | Nasıl yapılmalıdır | nereden yaptırılır | Nelere dikkat etmek gerekir

Araç sahibi olmak isteyenler ve yeni araç alanlar ilk kez kasko yaptırıken, tarihi geçen eski kaskolar da her yıl yenileniyor. Peki tam olarak kasko nedir?

Kasko sigortası yaptırmak isteyenler internette bu konuyu araştırıyor. Kaza vb. durumlar için araç sahiplerinin kurtarıcısı olan kasko sigorta vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Kasko sigortası nedir? Nasıl yapılır? Merakla araştırılan bu önemli ihtiyaçla ilgili dateylı bilgileri haberimizde bir araya getirdik.

Kasko sigortası sayfası ile araç kasko değerleri sorgulama işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. En ucuz kasko fiyatları için teklif alabilirsiniz.

KASKO SİGORTASI NEDİR?
Kasko aracınızı kaza, yanma, çalınmaya teşebbüs edilme, çalınma vb. durumlarda oluşabilecek zararları güvence altına alan bir tür sigortadır. Kasko yaptırarak, aracınızda oluşabilecek hasarların maliyetlerini kasko yaptırılan sigorta şirketine devretmiş olursunuz.

ARACIN KASKO BEDELİ NASIL BELİRLENİR?
Kasko bedeli, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından araçların marka, model ve üretim yılına göre hazırlanan araç kaskosu değer listesine göre tespit edilir. Ses, iletişim ve görüntü cihazları ile standart dışı veya ilave olarak yer alan radyo-teyp, telefon, televizyon, klima gibi cihazlar için kasko bedeli ayrıca hesaplanır.

Kasko, zorunlu trafik sigortası, konut sigortası, zorunlu deprem sigortası ve sağlık sigortası hizmetlerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince tutulan levhada T10826-T6FT numarasıyla kayıtlı bulunan en uygun sigorta acenteliği tarafından verilir.

KASKONUN KAPSAMI
Genellikle kaskolar çarpma, çarpılma, yangın, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüsü ve enflasyon gibi durumlara karşı aracınızı güvence altına alır. Bunların yanı sıra ek sözleşme ile kaskonun teminat kapsamına eklenebilecek zararlar da mevcuttur. Bu teminatlardan bazıları terörist eylemler, sel ve su baskınları ve depremdir.

ARAÇ MUAYENESİ NEDİR?
Araç muayenesi, trafikteki motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığının tespit edilebilmesi için belli zaman aralıklarında yapılır. Muayenenin bu zaman aralıklarında yaptırılması zorunludur. Ancak bazı özel durumlarda muayene zamanı gelmeden önce de özel muayene yapılır. Buna örnek olarak ise; kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülen araçlar verilebilir. Muayene zamanı gelmiş ancak yaptırılmamış araçların tespiti halinde para cezası uygulanır. Araç trafikten men edilir ve en yakın muayene istasyonuna gönderilir.

YORUMLAR
  2017 yılının en iyi oyunları belli oldu
2017 yılının en iyi oyunları belli oldu