Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Juventus, Tottenham'ı devler liginin dışına itti - Tottenham 1-2 Juventus Maç Özeti

A24.com.tr » spor » Juventus, Tottenham'ı devler liginin dışına itti - Tottenham 1-2 Juventus Maç Özeti
Juventus, Tottenham'ı devler liginin dışına itti - Tottenham 1-2 Juventus Maç Özeti

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında İtalyan devi Juventus, kendisi sahasında 2-2 berabere kaldığı Tottenham'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Devler Ligi'nde son 3 yılda 2 kez final oynama başarısı gösteren Juventus, İngiliz rakibi Tottenham'ı saf dışı bıraktı.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı bu gece oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Devler Ligi'nde dün Liverpool ile Porto, Paris Saint-Germain ile Real Madrid karşı karşıya gelmişti. Liverpool, 5-0'ın rövanşında Portekiz temsilcisi ile 0-0 berabere kalarak bir üst tura yükselirken Neymar'dan yoksun PSG evinde Real Madrid'e ikinci maçta da kaybetti ve Avrupa'ya erken havlu attı. Torino'daki ilk maçta 2-2'lik avantajı kapan Tottenham, bu avantajını Wembley'de koruyamadı.

Maça hızlı başlayan Tottenham, ilk dakikalarda Juventus kalesinde birçok pozisyona girdi. Ev sahibi özellike 15. dakikada Harry Kane ile gole çok yaklaştı. Ceza alanının sağ çaprazında Gianluigi Buffon'u da geçen İngiliz yıldız vuruşunda yan ağlara takıldı.

Tottenham, aradığı golü 40. dakikada buldu. Ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Heung-Min Son Buffon'u mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

Juventus, ikinci yarıya riskleri alarak başladı. Dakikalar 64'e geldiğinde sahneye Sami Khedira ve Gonzalo Higuain ikilisi çıktı. Alman yıldızın asistini değerlendiren Higuain skoru 1-1'e getirdi ve takımına umut verdi.

Bu golden sadece 3 dakika sonra yine bir Arjantinli yıldızlaştı. Ara pasta topla buluşan Paulo Dybala, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Lloris'i avladı ve skoru 2-1'e getirdi.

Tottenham, bu golden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştırsa da aradığı golü bulamadı ve Juventus, bir üst tura yükseldi.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler