A24.com.tr » ekonomi » Japonya'da 32 milyon dolarlık kripto para çalındı

Japonya'da 32 milyon dolarlık kripto para çalındı

Japonya'da 32 milyon dolarlık kripto para çalındı

Japon kripto para borsası Bitpoint'te ilginç bir olay yaşandı. 32 milyon dolar değerinde kripto para çalındığı söylenirken Bitpoint, çalınan paraların kullanıcılara geri ödeneceğini duyurdu.

Kripto paralarınızı herhangi bir borsada tutmak, çoğu zaman kötü bir fikirdir. Bunun yerine sahip olduğunuz varlıkları güvende tutmak için donanımsal veya kâğıt cüzdanları kullanmak en güvenli yol. Her ay birkaç kez hacklendiğiyle ilgili haberler çıkan kripto para borsaları, sahip olduğunuz kripto paraları yeterince güvende tutamıyor. Bunu kanıtlayan bir diğer hack vakası da bugün gerçekleşti.

Japon kripto para borsası Bitpoint, uğradığı saldırı sonucu 32 milyon dolar değerinde kripto parayı çaldırdı. Bitpoint'in internet sayfasından yapılan açıklamaya göre borsada yaşanan "yetkisiz bir kripto para çıkışı", daha büyük kayıpların engellenmesi adına alım satım işlemlerinin ve yeni üyelik kayıtlarının durdurulmasıyla sonuçlandı.

Bitpoint'in bağlı olduğu şirket olan Remixpoint de konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yaptı. Japonca olarak yapılan açıklamada çalınan 32 milyon dolar değerindeki kripto paranın borsa kullanıcılarının cüzdanlarına ait olduğu belirtildi. Nikkei Asian Review'a göre Remixpoint, yaşanan mağduriyeti önlemek adına çalınan paraları kullanıcılara geri ödeyecek.

Borsadan hangi kripto paraların çalındığı bilinmese de Bitpoint zaten çok fazla çeşitliliğe sahip bir borsa değil. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin ve Ripple ile işlem gerçekleştiren Bitpoint, hacklenen ilk borsa da değil. Binance gibi büyük borsalar da dâhil olmak üzere birçok kripto para borsası, zaman zaman bu tip olaylarla karşı karşıya kalabiliyor. 

YORUMLAR
  Türkiye'de 2017 böyle geçti
Türkiye'de 2017 böyle geçti