A24.com.tr » yaşam » Jandarma personel alımı başvurusu ne zaman nasıl nereden yapılır?

Jandarma personel alımı başvurusu ne zaman nasıl nereden yapılır?

Jandarma personel alımı başvurusu ne zaman nasıl nereden yapılır?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 27 bin 180 personel alınacağını duyurdu.

Jandarma'ya binlerce personel alınacak. İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2018 Yılı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda, 15 Temmuz sonrasında İçişleri Bakanlığının geçirdiği yapısal dönüşümün aslında Türkiye'nin genel güvenlik ve asayiş hizmetleriyle ilgili kalıcı etki bırakan bir dönüşüm olduğunu söyledi.

Tüm kolluk birimlerinin aynı çatı altında toplanmasının fayda gösterdiğini belirten Soylu, özellikle kurumlar arası entegrasyon ve koordinasyona verdikleri ağırlığın saha sonuçlarına büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Süleyman Soylu, 15 Temmuz'un ortaya koyduğu personel tahribatını gidermenin de kolay olmadığını vurgulayarak bu konuda bütün taleplerini fazlasıyla karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

"Jandarmaya bu yıl 27 bin 180 personel alınacak"

Jandarmanın 2017'de 102 bin 763 olan profesyonel personel sayısının 2018'de yaklaşık yüzde 22 artırılarak 125 bin 92'ye çıkarıldığını hatırlatan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda 2017'de yüzde 58 olan profesyonelleşme oranı 2018'de yüzde 64'e çıkarılmış oldu. 2017 yılında 24 bin 49 yeni personel alınmış, 2018'de yüzde 8 artışla 25 bin 949 personel temin edilmiştir. 2019'da ise 27 bin 180 personel alımı planlanmaktadır. Bu alımlar sayesinde 2017'de 53 yeni jandarma komando taburu, 2018'de 17 yeni jandarma komando taburu, 9 jandarma komando bölüğü, 4 cezaevi koruma taburu, 19 cezaevi koruma bölüğü, bir ilçe jandarma ve 18 karakol komutanlığı kurulmuştur.

Önemli bir yatırım da jandarmamızın teknik kapasitesiyle ilgili olarak gerçekleşmiştir. 2018 yılında milli helikopterimiz T-129 ATAK helikopterlerden 4 adet aldık. O günün heyecanını hatırlıyorum. Jandarma için T-129'ları almak aslında bir yolun çok önemli bir başlangıcıydı. 2019'da iki alım daha planlanmış olup, nisan ayında bu sayı 6'ya çıkacaktır. 19'u silahlı 23 insansız hava aracı olan jandarma bünyesine 2019 yılında 30 SİHA daha alınması planlanmaktadır. 2018 yılında 500'ü arazi tipi 980 yeni jandarma devriye aracı tedarik edilmiştir. 2017'de 90, 2018'de 194 yeni kirpi alımı yapılmış, 10 da kirpi ambulans tedarik edilmiştir. Şu anda 611 kirpi ve 12 kirpi ambulans mevcuttur. 2018 yılında asayiş hizmetleri için 120, trafik hizmetleri için 60 yeni motosiklet alınmıştır. 2019'da asayiş hizmetler için 100 tane daha almayı planlıyoruz."

"Mahkemede görüşeceğiz"

Süleyman Soylu, Ankara'daki Sakarya Caddesi'nde yasa dışı gösteri gerekçesiyle gözaltına alınan kadına yönelik "polisin tacizde bulunduğu" iddiasına ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Terör örgütünü her fırsatta destekleyenler, FETÖ ile sosyal medyada ortaklık yapanlar zihinlerinde ve kalplerinde bu ülkedeki güvenlik kuvvetlerini her zaman kendisine düşman görenler hemen klavyelerine saldırdılar. Allah bizi milletimize yanıltma fırsatı hiç vermesin. Bizim en büyük üzüntümüz milletimize yanlış bir şey söylemek olur. Bunları bir iddia olarak söylüyorum. Gerek jandarma gerekse emniyet teşkilatı, teşkilatına mensup ve yanlış yapan kimseyi kendi teşkilatında bırakmamıştır. Hodri meydan. Devletin diğer kurumlarına bakalım 657'den kaç kişiyi attılar. Burada bu teşkilatlar, disiplini bir şekilde ön gördükleri için bu mekanizmayı bir gün bile aksatmazlar. Çünkü milletin güveni ve huzuru bu teşkilatların disiplininde saklıdır.

Günlerdir, bir mensubumuzu 'tacizci' diye niteleyerek ailesi, çoluğu çocuğu, etrafı, arkadaşları ve yeğenleri olan bir kardeşimizi 'tacizci' diye niteleyerek sabahtan akşama kadar felç etmeye çalışan ve bunu TBMM'nin gazi çatısı altına getirip, orada aynı hakaretleri ortaya koyanlara pabuç bırakacak değiliz. Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki bu konunun arkasında duranlar ve bizim evladımıza 'tacizci' diyen alçaklar gereğini görecektir. Öyle bir belge var elimizde. Ömrümüzde hiç boş konuşmadık. Ömrü Türkiye'yi satmakla meşgul olan adamların peşine takılanları da kınıyorum. Kim olursa olsun. Yazıklar olsun."

Polis ve jandarmanın büyük bir mücadeleyi ortaya koyduğunu kaydeden Soylu, "Bu teşkilat öte taraftan 3-5 klavye yobazının saldırısına maruz kalacak. Esas taciz budur. Hadi, mahkemede sonuna kadar hesaplaşacağız." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
  Oscar tarihinin unutulmaz kırmızı halı kıyafetleri
Oscar tarihinin unutulmaz kırmızı halı kıyafetleri