A24.com.tr » kültür-sanat » İranlı mimarın Atatürk sevgisi şaşırttı

İranlı mimarın Atatürk sevgisi şaşırttı

İranlı mimarın Atatürk sevgisi şaşırttı

İran'dan gelerek Kayseri'ye yerleşen mimar, Atatürk sevgisini çizmiş olduğu karakalem çalışmalarıyla ortaya koyuyor.

3 yıl önce İran'dan Türkiye'ye gelerek Kayseri'ye yerleşen mimar Nastaran Afshari, Atatürk resimlerinden oluşan bir sergi açmak istiyor.

ATATÜRK SEVGİSİ İLE TÜRKİYE'YE GELDİ

Ailesi Avustralya'da yaşayan 31 yaşındaki İranlı Mimar, Atatürk sevgisi ile Türkiye'ye geldi. İran'dan Türkiye'ye gelmesinde Atatürk'ün önemli bir rolü olduğunu söyleyen Nastaran Afshari, mimar olmasına rağmen karakalem ve yağlı boya resimleri yapıyor.

ASLINDA MİMARLIK MEZUNU

Mimarlık bölümü mezunu olmasına rağmen resme karşı büyük bir düşkünlüğü olan Nastaran Afshari, "Aslen İranlıyım. 3 yıldır Türkiye'de tek yaşıyorum. Tek başıma geldim buraya. Ailem Avustralya'da yaşıyor. Mimarlık bölümü mezunuyum. Küçüklükten bu yana resim yapmayı çok seviyorum. Her şeye bakarken çiziyorum. Kendi kendime farklı resimler çizdim. Karakalem çalışmaları yapıyorum. Daha önce yağlı boyalar da yaptım. Türkiye'ye geldikten sonra karakalem yapmaya başladım" dedi.

ATATÜRK ÇOK ÖNEMLİ BİRİ

Yaptığı resimleri sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığını ve hatta siparişler dahi aldığını ifade eden İranlı Nastaran Afshari, "Kendimi geliştirmek istiyorum. Para kazanmak da istiyorum elbette. İleride büyük bir sergi açabilirim. Hayalim var çünkü. Atatürk'ü çok seviyorum. Atatürk'ün resimlerini topladım. Yavaş yavaş çizmeye başladım. Hatta birkaç tane çizdim. İleride Atatürk resimleri ile sergi açacağım. Atatürk benim için çok önemli biri. İran'da yaşarken sürekli internetten Atatürk ile ilgili şeyleri araştırıyordum. Türkiye'de olduğum için daha çok bilgiye sahibim. Atatürk'ü çok seviyorum ve gerçekten çok önemli biri" şeklinde duygularını dile getirdi.

YORUMLAR
  NASA'dan Jüpiter'in ihtişamını gözler önüne seren paylaşım
NASA'dan Jüpiter'in ihtişamını gözler önüne seren paylaşım