A24.com.tr » teknoloji » iPhone'dan yeni parmak izi okuyucu

iPhone'dan yeni parmak izi okuyucu

iPhone'dan yeni parmak izi okuyucu

Yeni iPhone modelleri ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Yayınlanan son raporlarda ve Apple’ın aldığı bir patente göre yeni iPhone ekrandan parmak izi okuyucu ile gelebilir.

Yeni iPhone modellerinin ekrandan parmak izine sahip olacağı daha önce de çeşitli mecralarda dile getirilmişti. Ancak bu iddiaların çoğu yeterli kanıta sahip değildi. Forbes’in yayınladığı son raporda ise iddialar, önemli patentler ile destekleniyor. Buna göre Apple, çok kısa bir süre önce telefonlarda kullanılmak üzere ekrandan parmak izi okuyucu patenti aldı.

Yayınlanan raporda belirtilenlere göre bu patent, 2020 yılında çıkacak iPhone modelleri için alındı. 2019’da çok önemli değişiklikler yapması beklenmeyen Apple, sürprizlerini 2020 yılında gösterecek gibi görünüyor. Buna göre 2020 yılında çıkacak iPhone modellerinin bir kısmı ekrandan parmak izi okuyucu ile gelecek.

Ayrıca en az bir modelin 5G destekli olacağı da raporda belirtiliyor. Apple bu telefonlardaki 5G modemleri Qualcomm firmasından temin edecek. 2025 yılına gelindiğinde ise Apple, kendi 5G modemlerini kendi üretecek.

Apple’ın aldığı patente göre ekrandan parmak izi okuyucu sistem diğer firmaların yaptığı parmak izi okuyuculara benzemeyecek. Forbes’e göre bu parmak izi okuyucu sistem çok yüksek güvenliğe ve doğruluğa sahip olacak. Ayrıca FaceID sisteminin de 2020 yılında çıkan iPhone modellerinde kaldırılması beklenmiyor. Bunun yerine Apple, iki adet güvenlik sistemini kullanıcıların hizmetinde bulunduracak. 

YORUMLAR
  Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)
Sadece dahi insanlar bu testi 30 saniyede çözebiliyor (Zeka testi)