A24.com.tr » dünya » İngilizce, Çincenin bir lehçesiymiş

İngilizce, Çincenin bir lehçesiymiş

İngilizce, Çincenin bir lehçesiymiş

Çinli bir grup akademisyen, Avrupa'daki tüm dillerin Çin resmi dili 'Mandarin'den geldiğini savundu. İddiaya göre İngilizce dahil bu diller Çincenin bir lehçesi.

Sina Online’a söyleşi veren Dünya Medeniyetleri Araştırma Derneği’nden Jai Gauiyun bu iddiayı Çinceden gelen bazı İngilizce kelimeleri örnek göstererek desteklemeye çalıştı.

Guiyun İngilizcede sarı anlamına gelen ‘yellow’ sözcüğünün Çincedeki ‘yaprak düşüyor’ anlamına gelen ‘yeluo’ sözcüğünden türediğini, kalp anlamına gelen ‘heart’ sözcüğünün ise ‘çekirdek’ anlamına gelen ‘hede’ sözcüğünden türediğini söyledi. Zhai ‘bu gibi örneklerin İngilizcenin Çincenin birer lehçesi olduğunu kanıtladığını’ söyledi.

Yine aynı dernekten Ju Şuanşi ise tüm batı medeniyetlerinin Çin kültürünün ‘alt medeniyetleri’ olduğunu iddia etti ve ‘Avrupalıların 15’inci yüzyıl öncesinde bir tarihleri olmaması gerçeğinden utandıklarını’ söyledi. Şuanşi’nin iddiasına göre bu ‘tarihi aşağılanmanın’ üzerini kapatmak isteyen Avrupalılar tamamı Çin tarihine dayanan antik Mısır, Yunan ve Roma medeniyetleriyle ilgili hikayeler ‘uydurdu’.

Dünya Medeniyetleri Araştırma Derneği kurucusu Du Gangjian ise kurumun ‘dünya tarihindeki gerçekleri tekrar ortaya çıkarmak için’ ABD, Kanada, Britanya, Tayland, Güney Kore ve Madagaskar’da ofisler açtığını söyledi.

YORUMLAR
  Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)
Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)