A24.com.tr » medya » influencer nedir, ne demek, kimdir?

influencer nedir, ne demek, kimdir?

influencer nedir, ne demek, kimdir?

Günümüzde her yerde karşımıza çıkan influencer vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki influencer nedir, ne demek, kimdir?

Son günlerde her yerde karşımızı çıkan influencer kavramı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. En çok Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında karşımıza çıkan influencerlar tanımı çoğu zaman yanlış yapılıyor. bir pazarlarma terimi olan influencer günümüzde fenomen kelimesiyle karıştırılıyor. Peki influencer ne demek? kimler influencerdır? işte bu soruların cevapları haberimizin içeriğinde...

INFLUENCER NE DEMEK?

Sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığı ile herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan, belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kişi, kişiler ve gruplara influencer denir. Daha doğrusu Dijital Influencer!

Influencer ne demek! Influencer Marketing, ünlülerin veya tanınmış kişilerin, çeşitli markaların ürünlerini tanıtmaları adına daha önceden de kullanılan bir yöntemdi. Tek farkı dijital değil konvansiyonel kanalların kullanılması idi. Bu kişiler yani fenomenler hatta diğer deyişle influencerlar aslında hepinizin çok ama çok yakından tanıdığı, toplumda kabul görmüş ünlü bir sanatçı, sporcu, şarkıcı, müzisyen, iş adamı veya politik bir kişilikti aslında.

Yani influencer kavramı yıllardır aramızda geziniyor. Aman yarabbim! Tabi günümüze geldiğimizde ise sistem biraz değişti. Gelişti ve kendini güncelledi. Günümüzde internetin ve sosyal ağların yaygınlaşması yeni internet ünlülerinin yani sosyal medyayı iyi kullanarak trafik çeken ve kanaat önderi haline gelenlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Bugün toplumda kabul görmüş ünlü kişilere ek olarak bilgisayar oyunlarını çok iyi oynayan bir lise öğrencisi, harika yemek tarifleri hazırlayan bir ev hanımı veya gezdiği yerlerin video ve fotoğraflarını paylaşan bir gezgin internetteki sosyal medya hesapları sayesinde çok hızlı bir şekilde milyonlarca takipçiye ulaşıp, dünyaca ünlü bir internet ünlüsü haline gelebilmektedir. Kısacası influencer olmak için TV’lere çıkmaya artık ihtiyacınız yok.

YORUMLAR
  Mavi balinanın dev kalbi
Mavi balinanın dev kalbi