A24.com.tr » dünya » İdlib saldırıları sonrası 30 bin Suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor

İdlib saldırıları sonrası 30 bin Suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor

İdlib saldırıları sonrası 30 bin Suriyeli Türkiye sınırına ilerliyor

Birleşmiş Milletler'den gelen açıklamaya göre, İdlib'e gerçekleştirilen saldırılar sonrası 30 binden fazla Suriyelinin evinden olduğu ve Türkiye sınırına doğru ilerlediği öğrenildi.

Rusya ve Suriye rejim güçlerinin saldırıları sonrası İdlib'de 30 binden fazla Suriyeli yerinden oldu. Söz konusu topluluğun Türkiye sınırına doğru ilerlediği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler, İdlib'de son bir haftada 30 binden fazla kişinin yerinden edildiğini ve kentin kuzeyinde Türkiye sınırına doğru hareket ettiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde çatışmaların arttığı İdlib'deki 2 milyon sivilin durumundan ve güvenliğinden endişe duyduklarını söyledi.

"30 BİNDEN FAZLA KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ"

Ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve orta kesimlerindeki Hama'da son günlerde artan hava saldırılarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirten Dujarric, hava saldırılarının düzenlendiği bölgelerde 1-9 Eylül tarihlerinde 30 binden fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

ÖNLEM ALINMASI ÇAĞRISI YAPILDI

Yerlerinden edilenlerin İdlib'in kuzeyinde Turkiye sınırına yakın yerlere gittiğini söyleyen Dujarric, tüm zorluklara rağmen Türkiye üzerinden bölgeye insani yardımların yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Dujarric, Suriye'de tüm taraflara sivillerin ve sivil altyapının korunması için gerekli tüm önlemleri almaları çağrısı yaptı.

YORUMLAR
  Hadise kendi saçından kaş ektirdi
Hadise kendi saçından kaş ektirdi