A24.com.tr » ekonomi » Hükümetin zam teklifini beğenmeyen Türk-İş eyleme gidiyor

Hükümetin zam teklifini beğenmeyen Türk-İş eyleme gidiyor

Hükümetin zam teklifini beğenmeyen Türk-İş eyleme gidiyor

Türkiye'nin en büyük işçi sendikalarından Türk-İş, hükümetin kamu çalışanlarına yönelik zam teklifini beğenmeyince eylem yapma kararı aldı.

Türk-İş koordinasyon kurulu, 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı aldı.

BAYRAMDAN SONRA EYLEM VAR

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bayramdan sonraki Perşembe günü sabah tüm işçilerin katılımıyla işyerlerinde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Ertesi gün işçiler öğle yemeği yemeyecek. Pazartesi günü de sendika temsilcileri Ankara Güvenpark’ta buluşacak. 

HÜKÜMETTİN KAMU İŞÇİLERİNE SON YAPTIĞI ZAM TEKLİFİ

Aile Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplu sözleşme kapsamında Hak-İş başkanı Mahmut Arslan'la bir araya geldi ve hükümetin yeni teklifini sundu.

Yeni teklif iyileştirme yapıldıktan sonra 6'şar aylık dilimler için yüzde 7+4. Hükümetin son teklifi yüzde 6+4'tü. Hak İş Başkanı Mahmut Arslan, iyileştirme zammının 70-80 lira olabileceğini söyledi .

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin kamu işçisi için kendilerine iyileştirme yapıldıktan sonra ilk yıl yüzde 7+4, ikinci yıl yüzde 3+3 ve enflasyon farkı teklif ettiğini belirterek, uzlaşmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Mahmut Arslan başkanlığındaki Hak-İş heyetini makamında kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat sürdü.

Arslan, kabulün ardından Bakanlık girişinde basın mensuplarına görüşmeye dair açıklama yaptı.

Bazı sözleşmelerin üzerinden 6 ay, bazı sözleşmelerin ise 8 ay geçtiğine dikkati çeken Mahmut Arslan, kamudaki işçilerin bir an evvel toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını beklediğini ifade etti.
 

YORUMLAR
  Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?
Ünlülerin gerçek isimlerini biliyor muydunuz?