A24.com.tr » teknoloji » Hadi ipucu sorusu: Zeljko Obradovic hangi basketbol kulübümüzün antrenörüdür?

Hadi ipucu sorusu: Zeljko Obradovic hangi basketbol kulübümüzün antrenörüdür?

Hadi ipucu sorusu: Zeljko Obradovic hangi basketbol kulübümüzün antrenörüdür?

Hadi ipucu sorusu saat 16.00'da Instagram hesabından geçildi. Bu akşam saat 20.30'da spor gecesi yaşanacak. Uygulama dünyaca ünlü basketbol antrenörü Zeljko Obradovic'in takımını soruyor.

 Hadi bilgi yarışması 8 Şubat akşamki ipucu sorusunu geçti.

12 sorudan bir tanesi basketboldan geliyor. Yarışmacılara geçilen soru "Avrupa basketbolunda Yugoslav ekolü disiplini ve sistemiyle nice başarılara koşmuştur. Bu ekolün en önemli temsilcilerinden biri olan Željko Obradović ülkemiz basketbolunda da birbirinden güzel başarılara imza atmıştır. Bu akşam için ipucumuz da bu değerli spor insanıyla alakalı. Željko Obradović hangi basketbol kulübümüzün antrenörüdür" şeklide...

CEVAP: FENERBAHÇE

Zelimir Zeljko Obradovic, 9 Mart 1960 tarihinde Sırbistan’ın Cacak kentinde dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine 1978 yılında Borac Cacak takımında oyun kurucu mevkiinde başlayan Obradovic, ilk transferinde KK Partizan takımına katıldı. 1984 senesinde gerçekleşen transferde Obradovic henüz 24 yaşındaydı. Takıma katılmasının 3. Yılında, 1986-87 sezonunda takımına Yugoslavya Basketbol Ligi Şampiyonluğu’nu getiren Obradovic, 1988 yılında ise takımıyla Euroleague Dörtlü Finali’ne kalmayı başardı. Aynı yıl Yugoslav Milli Takımı ile Olimpiyat Basketbol Turnuvası’nda birçok madalya kazandı. Bir sonraki yıl 1989 sezonunda Yugoslav Kupası ve Koraç Kupası’nı kazanarak Yugoslavya’da en iyi oyun kurucu olmayı başardı. 1990 yılında da FIBA Dünya Şampiyonası’nda altın ve gümüş madalya aldı. Tüm bu başarılardan sonra yaşadığı talihsiz bir kaza ile bir yayanın ölümüne sebep olduğundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezasını çektikten sonra koçluk kariyerine adım attı.

Antenörlük yılları

İlk antrenörlük deneyimini Partizan ile yaşayan Obradovic, takımına ilk senesinde Sırbistan Şampiyonluğu ve Euroleague Şampiyonluğu’nu kazandırdı. 1994 ve 1995 yıllarında ise sırasıyla Badalona ve Real Madrid ile Euroleague Şampiyonluğu’nu elde etti. Real Madrid takımından sonra 13 yıl antrenörlük yapacağı Panathinaikos’a transfer oldu. Panathinaikos ile toplamda 5 adet Euroleague Şampiyonluğu, 1 adet Euroleague 3.lüğü, 1 adet Euroleague 4.lüğü ve 11 adet Lig Şammpiyonluğu kazanmıştır. Yeşil-beyazlı takıma en verimli dönemlerini yaşatan Obradovic, 2013 senesinde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ile anlaştı. Türk basketboluna birçok değer katan Obradovic aynı zamanda takımınada birçok kupa kazandırdı. 2013-2017 yılları arasında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı; 3 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 kez Türkiye Kupası, 3 kez Türkiye Basketbol Ligi Kupası kazandı ve 2018 itibariyle 4. kez THY Avrupa Ligi Dörtlü Final’e kalmayı başardı.

 

YORUMLAR
  Instagram ile hayatımıza giren en sıra dışı fenomen isimler
Instagram ile hayatımıza giren en sıra dışı fenomen isimler