A24.com.tr » gündem » Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

*LG PuriCare 360 kapalı alanlarda da temiz hava sağlıyor...*Kullanıcıların yüzde 85’i Android platformunda gizlilikleri konusunda endişeli...

*Vakıf Katılım Kütahya şubesi hizmete girdi
Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Kütahya'da 141. Şubelerinin açılışı kapsamında yaptığı açıklamada, “Vakıf Katılım olarak şu anda Türkiye'deki ödenmiş sermayesi en güçlü katılım bankası konumundayız." dedi.

*Aydem Yenilenebilir Enerji, ilk yarıda gelirlerini yüzde 223 arttırdı
Aydem Yenilenebilir Enerji'nin yılın ilk yarısındaki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 223 artışla 2 milyar 34 milyon liraya yükseldi.

*Enerjisa Üretim, yenilenebilir enerji yatırımları için 102 milyon dolarlık kredi finansmanı anlaşması imzaladı
Enerjisa Üretim, rüzgar ve güneş enerjisinde planladığı yeni yatırımlar için HSBC ve iştirakleriyle 102 milyon dolarlık kredi finansmanı anlaşmasına imza attı.

*Türk Telekom 3’üncü Siber Güvenlik Kampı tamamlandı
Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç," Ulusal güvenliğin kritik bir unsuru olan siber güvenlik alanında gençlerin kariyer gelişimini desteklerken, ülkemizin yetişmiş siber güvenlik uzmanı ihtiyacına katkı sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

*Küresel InsurTech pazar büyüklüğü 2028 yılına kadar 60 milyar doları aşacak
Sigortam.net'in Üst Yöneticisi Bora Uludüz, "Türkiye'de InsurTech, büyüme hikayesinin henüz başlarında ancak büyümenin katlanarak artacağını öngörüyoruz." dedi.

*Başkent EDAŞ, yılın ilk yarısında Çankırı ve Kırıkkale'de yatırımlarını tamamladı
Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ), Çankırı ve Kırıkkale'de yılın ilk yarısında bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını tamamladı.

*Anadolu Isuzu, TransAnatolia Ralli Raid’de Isuzu D-Max ile yarışacak
Anadolu Isuzu Ticari Foksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu, "Anadolu Isuzu olarak ralli dünyasının en önemli etkinliklerinden olan TransAnatolia’ya sınıfında standartları yükselten, yüksek performanslı motoru, dayanıklı yapısı ve gelişmiş donanım özellikleri ile en zor koşullara bile daima hazır olan Isuzu D-Max aracımız ile yarışacak olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

*Encazip, kredi ve sigorta sektörlerinde de tüketiciye tasarruf teklifleri sunmaya başladı
Elektrik tedarikçileri karşılaştırma ve değiştirme sitesi encazip.com, zorunlu trafik sigortası, kasko ve DASK gibi ürünlerde tüketicilerin uygun teklifleri bulmasını sağlayacak.

*Ak Portföy, Türkiye’nin en büyük portföy yönetimi şirketi oldu
Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, "Gücümüzü ve enerjimizi, ülkemizin ve sermaye piyasalarımızın geleceğine inanmaktan ve yatırımcılarımızın ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirme heyecanımızdan alıyoruz." dedi.

*Migros, "İş Dünyasının Oscar"ı Stevie Awards'tan 11 ödülle döndü
Migros’un "Mentorum Sensin" ve "Dijital İK" projeleri jüri tarafından dünyanın en iyisi seçilerek, "Yönetsel Eğitimler" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Başarı" kategorilerinde altın ödüle layık görüldü.

*9 bin kişinin yaşamaya başladığı Sur Yapı Antalya'da teslimler sürüyor
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Sur Yapı Antalya’nın ilk sitesi olma özelliğini taşıyan Turkuaz Sitesi ve teslimlerimizin devam ettiği Park etabının içinde yer alan 1.032 konutluk F parseldeki teslimlerimiz ile 1.414 konutu daha sahipleriyle buluşturarak yılsonuna kadar toplam 4 bin teslim gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

*Kullanıcıların yüzde 85’i Android platformunda gizlilikleri konusunda endişeli
Kaspersky Sosyal Medya Başkanı Sergey Malenkovich, "Gizlilik denetleyicisinden gelen ziyaretçi istatistikleri, çevrimiçi gizlilik ve güvenliğin hangi yönlerinin kullanıcıların en çok dikkatini çektiğini gösteriyor." İfadelerini kullandı.

*Boyner Grup'un Buluşum Platformu, Quakecom girişimine destek oldu
Buluşum Platformu CEO'su Cihan Alpay, "Bugüne kadar Buluşum’dan destek alarak binlerce insanın hayatını değiştiren toplum odaklı 15 projeye destek verdik. Buluşum’un desteklediği yeni proje depremde yıkılan binalara karşı hayat kurtarmayı amaçlayan Quakecom oldu." diye konuştu.

*Eksun Gıda’nın ikinci sukuk ihracında 200 milyon lira satış yapıldı
Eksim Holding CFO'su Bora Çermikli, "İkinci kira sertifikası işlemimizi de başarıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıyı, ihracımıza katılmış olan yatırımcıların şirketimize ve holdingimize duydukları güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz." dedi.

*Hitit Bilgisayar ikinci çeyrekte satış gelirlerini yüzde 18 artırdı
Şirket, 2022 yılının ikinci çeyreğini 7,9 milyon dolar satış geliri, yüzde 43 FAVÖK marjı ile kapattı.

*Schneider Electric Manisa Fabrika’ya sürdürülebilirlik çalışmaları için Gold Level Sertifikası verildi
Manisa Fabrika’da düzenlenen etkinlikler arasında organik tarım, solucan gübresi yetiştiriciliği, kuş ve arı çeken bitkileri artırma çalışmaları ve alternatif yaşam kulübü etkinlikleri dikkati çekiyor.

*Daikin ve Turkcell iş birliğine gitti
İş birliği ile Daikin markalı ürünler, 1.200 Turkcell mağazasında ve Turkcell online kanallarında yerini aldı.

*Samsung'un yeni ürünlerinin ön siparişleri Amazon Türkiye üzerinden alınmaya başlandı
31 Ağustos’a kadar devam edecek ön sipariş döneminde Amazon.com.tr müşterileri, Samsung’un yeni Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 katlanabilir akıllı telefonlarının, Galaxy Watch5 ile Watch5 Pro akıllı saatlerinin ve Buds2 Pro kulaklığının ön siparişlerini verebilecek.

*MediaMarkt’ın stokları eritme kampanyası devam ediyor
“Stokları Eritiyoruz, Depoları Boşaltıyoruz" kampanyasını başlatan MediaMarkt, bugünden itibaren kampanyasına yeni ürünleri ekledi.

*Mitsubishi Electric'ten geleceğin yeşil binaları için bütünsel çözümler
Mitsubishi Electric, iklimlendirme, elektrik sistemleri, asansör ve yürüyen merdivenleri ile geleceğin yeşil binalarına çözümler sunuyor.

*Multinet Up "müşteri hizmetleri çalışmalarına" Stevie Awards'tan ödül
Müşteri memnuniyet oranını yüzde 87 artıran ve müşterilerinin işlem süresini yüzde 21 azaltan Multinet Up, müşteri işlemlerinin yüzde 35’ini tamamen dijital temsilcileri aracılığıyla gerçekleştiriyor.

*LG PuriCare 360 kapalı alanlarda da temiz hava sağlıyor
Okul, ofis, hastane odası, restoran ve kafe gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde hava kalitesini artıracak çözüm sunmak amacıyla yola çıkan LG Electronics, PuriCare 360 ile bulunduğu ortama temiz ve taze hava sunuyor.

YORUMLAR
  Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?
Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?