A24.com.tr » teknoloji » GoPro, Drone'suz daha iyi

GoPro, Drone'suz daha iyi

GoPro, Drone'suz daha iyi

GoPro, ilk drone’u olan Karma‘yı geri çağırması ve Hero 5'in üretimindeki gecikmeyle 2016 yılını zararla kapamıştı. GoPro, 2019 yılına ise dronesuz ve Hero 7 Black modeliyle iyi bir başlangıç yaptı.

Geçtiğimiz yıl yani 2018’de ise 76 milyon dolar zarar eden GoPro nihayet 2019 yılına iyi bir başlangıç yaptı. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 20’lik bir artış ile 243 milyon dolar gelir elde eden şirket bu sayede zararını 24 milyon dolara indirdi.

Şirketin kendini toparlamaya başlamasını sağlayan etkenlerden birisi, GoPro Hero 7 Black modeli ile iyi bir başlangıç yapılmış olması. Bir diğer neden ise GoPro’nun Ocak 2018 itibariyle drone sektöründen çekilmeye karar vermesi.

Müşterilerin taleplerini araştıran detaylı bir ekip kurarak aksiyon kamerası sektörüne daha iyi odaklanan GoPro yalnızca kar marjını artırmakla kalmayarak, müşterilerden gelen geri bildirimlere daha fazla önem vermek istiyor.

GoPro’nun geçtiğimiz çeyrekte sevk ettiği kameraların yüzde 85’lik bölümünü Hero 7 Black modeli oluşturuyor. Aynı zamanda şirket gelirinin yüzde 90’lık bölümünü bu kamera oluşturdu. Buna ek olarak DJI’dan büyük bir rakip geliyor.

Osmo ve Osmo Pocket gibi ürünlerini kullanıcılarla buluşturan DJI bu kez Osmo Action isimli bir cihazı kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. DJI Osmo Action’un, GoPro Hero 7 Black modeline doğrudan rakip olacağı belirtiliyor.

 

YORUMLAR
  Ünlü kadın oyuncuların boyları kaç? En uzun Bergüzar... En kısa Seren...
Ünlü kadın oyuncuların boyları kaç? En uzun Bergüzar... En kısa Seren...