A24.com.tr » teknoloji » Google Android için yeni mesajlaşma uygulaması geliştiriyor

Google Android için yeni mesajlaşma uygulaması geliştiriyor

Google Android için yeni mesajlaşma uygulaması geliştiriyor

iPhone mesajlaşma programı olan iMesseage'ın bir benzeri Android telefonlar için Google tarafından tasarlanıyor.

 Google Android işletim sistemini geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcıların talepleri doğrultusunda işletim sistemine yenilikler ekleyen Google'ın son hedefi kendilerine ait bir mesajlaşma programı yaratmak.

Google yeni bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışıyor. Bir başka uygulama olarak tasarlanmak yerine Android telefonlardaki SMS uygulamasının yerine geçecek olan Chat, iMesseage’daki gibi gelişmiş SMS kabiliyetlerine sahip olacak.

The Verge’ün haberine göre, Android’deki Mesajlar uygulamasının içerisine ya da yerine geçecek olan uygulama, QR kod aracılığıyla telefon olmayan cihazlarda da (WhatsApp Web gibi) kullanılabilecek. Kullanıcılar bu sayede tarifelerindeki SMS’leri değil verileri harcayarak SMS gönderebilecek.

RCS adı verilen yeni bir protokol üzerinden iletişim sağlayacak olan Chat, dünyadaki 55 operatör ve 11 cihaz üreticisi tarafından destekleniyor. Ülkemizden Vodafone ve Turkcell’in de destekleyen operatörler arasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu üreticilerin cihazlarından birine sahip ve söz konusu operatörlerle çalışan kullanıcılar, birbirlerine metin mesajlarından daha zengin iletiler gönderebilecekler.

Google’ın son birkaç yıldır RCS üzerinde çalıştığı biliniyor ve tahminler yeni Chat uygulamasının 12 ile 18 ay arasında kullanıcılara sunulması bekleniyor

YORUMLAR
  Nokia yeni özelliği ile Selfie'nin ipini çekti!
Nokia yeni özelliği ile Selfie'nin ipini çekti!