A24.com.tr » teknoloji » Geminid Meteor Yağmuru saat kaçta başlıyor | Nerelerden izlenebilir | Canlı yayın var mı?

Geminid Meteor Yağmuru saat kaçta başlıyor | Nerelerden izlenebilir | Canlı yayın var mı?

Geminid Meteor Yağmuru saat kaçta başlıyor | Nerelerden izlenebilir | Canlı yayın var mı?

Ateş eden yıldızlar olarak sıfatlandırılan 2018 Geminid Meteor Yağmuru, ne zaman ve saat kaçta izlenecek?

 Geminid Meteor Yağmuru, Google tarafından doodle yapıldı, birçok kişi tarafından sorgulanmaya başlandı. Bilimsel adı 3200 Phaethon olan Gemind Meteor Yağmuru'na dair merak edilenler...

Her sene Aralık ayında gerçekleşen 3200 Phaethon adı Geminid Meteor Yağmuru, 13 Aralık gecesi, 14 Aralık'ın ilk saatlerinde izlenebilecek. Gökyüzü açık olması durumunda herhangi bir uzay ekipmanına ihtiyaç duyulmadan çıplak gözle, gözlemlenme durumuna sahip.

Geminid "ateş eden yıldızlar" olarak bilinse de, görünen göktaşlarının sayısı zamana ve ne kadar karanlık olduğuna bağlıdır. Steroit 3200 Phaethon, bu meteor yağmuruyla ilgili olağandışı bir durumdur, çünkü kuyruklu yıldızlar genellikle buzlu molozlu meteor yağmurları yaratırlar. Bilim adamları, Phaethon'un ne olduğunun doğasını tartıştılar. Yakın takip edilen Dünya-asteroidi kuyruklu yıldızlara benzetilmiştir, bu yüzden "kaya kuyruklu yıldızı" olarak adlandırılmıştır.

Phaethon, güneşi başka bir asteroidden daha yakın yörüngeye çevirir ve yörüngeye 1.4 yıl sürer. Asteroid, güneşe en yakın yaklaşımıyla yaklaşık 1.300 Fahrenhayt'a kadar ısınıyor ve bu da tozlu kalıntıların dökülmesine neden oluyor.

Google tarafından doodle yapıldı
Google, meteor yağmurunu doodle yapması dikkat çekti. Google tarafından hazırlanan slaytta meteor yağmurunu ayrıntılı bir şekilde işliyor.

YORUMLAR
  Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!
Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!