Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Futbolda hak mahrumiyeti cezası nedir, ne demektir, hangi cezaları kapsıyor?

A24.com.tr » spor » Futbolda hak mahrumiyeti cezası nedir, ne demektir, hangi cezaları kapsıyor?
Futbolda hak mahrumiyeti cezası nedir, ne demektir, hangi cezaları kapsıyor?

Ülkemizde milyonlarca kişinin ilgilendiği futbolda kulupler arası veya TFF ile yaşanan olaylardan sonra kulüp yöneticileri,teknik direktörler ya da başkanlara hak mahrumiyeti cezası verilebiliyor.

 Futbolda en çok duyduğumuz kelimelerden biri olan Hak mahrumiyeti cezası neleri içerisinde barındırıyor, Futbolda hak mahrumiyeti cezası nedir, ne demektir, hangi cezaları kapsıyor?

Futbol; günümüzde her ülkede, her kesimden insana hitap eden bir oyundur. Futbol; her ülkenin kendi federasyonları tarafından yönetilen ligleri ve belirli kuralları olan bir sisteme sahiptir. Federasyonlar tarafından toplumun herkesi izlediği için koyulan bazı disiplin cezaları bulunmaktadır. Bazı kulüp yöneticiler ve başkanları toplumun büyük kesimi tarafından izlenen bir oyun için yaptığı konuşmalara ve ifadelere dikkat etmek zorundadır bu durum ile ilgili kurallar federasyonlar tarafından belirlenmektedir. Kötü ya da yalan beyanlarda ve açıklamalarda bulunan kişilere futbol federasyonu tarafından disiplin cezaları verilmektedir. Bu disiplin cezalarının başında en fazla hak mahrumiyeti cezası ve para cezaları bulunmaktadır.

Futbolda hak mahrumiyeti cezası alan kişiler;

 

Her türlü profesyonel ve amatör futbol karşılaşmalarını stadyumlardan izleyemezler,
Futbolla ilgili sportif ve idari faaliyetler yapamazlar,
Gözlemcilik ve hakemlik gibi faaliyetleri yürütemezler.

Hak mahrumiyeti cezası; 3 yıldan fazla olamaz. 3 yıldan fazla olan durumunda ise sürekli hak mahrumiyeti cezası alındığı anlamına gelir.

Hak mahrumiyeti alan takım yöneticisi olan kişilerin stadyumlara giremeyeceği düşünülürken hak mahrumiyeti cezalarının Profesyonel Futbol disiplin kurulu tarafından verilmesi ve takım yöneticisi ya da kulüp başkanlarının girebildiği şeref tribünlerinin düzenleme yetkisi Gençlik Spor İl Müdürlüklerinde olduğu için bu cezalar yöneticilerin ve kulüp başkanlarının şeref tribünlerine girmelerini engellememektedir.

Hak mahrumiyeti alan kişi kulüp yöneticisi ya da kulüp başkanı ise sadece Futbol Federasyonu ile yapılan resmi yazışmaları yapma yetkileri cezaları bitene kadar bulunmamaktadır. Bunun haricinde kulüp ile ilgili çalışmalarına devam edebilmektedirler. Hak mahrumiyeti cezası almış olmalarına rağmen kulüp başkanlarının Futbol federasyonu genel kurulunda oy kullanma hakları engellenememektedir. Hak mahrumiyeti alan yöneticiler ve başkanlar sadece federasyon ile yapılan resmi yazışmalarda imza haklarını kaybetmektedirler bunun haricinde hak mahrumiyeti cezalarının herhangi bir caydırıcılığı ya da yaptırımları bulunmamaktadır. Futbolda hak mahrumiyeti cezası hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER HAK MAHRUMİYETİ CEZASI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, hak mahrumiyeti cezası konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan hak mahrumiyeti cezası duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler