A24.com.tr » teknoloji » Fortinet Güvenli SD-WAN'ın Google Cloud Ağ Bağlantı Merkezi'yle Entegrasyonunu Duyurdu

Fortinet Güvenli SD-WAN'ın Google Cloud Ağ Bağlantı Merkezi'yle Entegrasyonunu Duyurdu

Fortinet Güvenli SD-WAN'ın Google Cloud Ağ Bağlantı Merkezi'yle Entegrasyonunu Duyurdu

Bu entegrasyonla ortak müşteriler şirketin güvenli bulut bağlantısında ve bulut yolculuğunda üstün kullanıcı deneyiminden ve uçtan uca güvenlikten faydalanabiliyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümleri sunan Fortinet®, şirketin öncü Fortinet Güvenli SD-WAN'ın Google Cloud Ağ Bağlantı Merkezi'yle (NCC) entegre olduğunu duyurdu. Fortinet, sektör öncüsü Güvenli SD-WAN çözümünün faydalarına Google Cloud NCC kullanıcılarının da sahip olmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar dağıtık alanlarda, Google Cloud iş yüklerinde ve uygulamalarında bağlantılarını kolaylaştırabiliyor ve iyileştirebiliyor. Fortinet, en kapsamlı, kolay ve güvenli bulut bağlantı deneyimini Güvenli SD-WAN çözümüyle sunuyor.
 
Kurumların Güvendiği Çoklu ve Hibrit Bulutu Koruma Altına Alıyor
 
Kurumların yüzde 90'ından fazlası çoklu ve hibrit bulutları kullanarak uygulamalarının her yerde bulunabilmesini sağlıyor. Son kullanıcıların bu uygulamaların bulunduğu konumu görebilmesi gerekiyor. Bu da bazen güvenlik ve operasyonel verimlilik pahasına kurumları uygulamaları ve verileri bulutlar, veri merkezleri ve şubeler arasında birbirine bağlamaya itiyor.
 
Fortinet nerede kurulursa kurulsun, uygulamalarda kesintisiz, güvenli ve üstün kaliteli deneyimin (QoE) yanı sıra sektörün en geniş kullanım durumlarını sunarak bu zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı oluyor. Fortinet, Google Cloud NCC ile entegre olarak mevcut Güvenli SD-WAN ve güvenli bulut bağlantısı imkanlarını ortak müşterilere sunuyor. Bu entegrasyon sayesinde müşteriler hibrit bulut ve çoklu bulut dağıtımları için Google Cloud Platform (GCP) üzerinde çalışan uygulamaları ve iş yüklerini daha etkin bir şekilde birbirine bağlayabiliyor. Böylece GCP'nin birinci parti yerel bulut altyapısı ile Fortinet'in sınıfının en iyisi Güvenli SD-WAN ve güvenli bulut bağlantı hizmeti bir araya gelerek iki tarafın en iyi imkanlarını sunuyor. Bu sayede bulut geçiş deneyimi FortiGuard Labs'ın sektördeki en iyi güvenlik zekası ve korumasıyla birlikte daha kolay, otomatik ve operasyonel açıdan verimli hale geliyor.
 
Fortinet, aşağıdaki kullanım durumlarını destekleyerek bulut yolculuğuna başlamış olan şirketler için uçtan uca güvenlik ve operasyonel açıdan kolaylık sunuyor:

-Gelişmiş Kullanıcı Deneyimi için Şubeden Buluta ve Şubeden Şubeye Bağlantı: Fortinet Güvenli SD-WAN, küresel olarak dağıtılmış şubelerde ve bulut ortamlarında verimliliği sürdürmeleri için şirketlere hızlı ve güvenilir ağ bağlantısı imkanına sahip kesintisiz güvenli bulut bağlantı orkestrasyonu sunuyor.

-Güvenli Bulut Bağlantı Koruması: Fortinet, şirketlerin güvenli bulut bağlantısı süreçlerini destekleyerek bulut kaynaklarına daha hızlı erişim ve mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunuyor. Böylece kurumlar kritik verilerin, uygulamaların ve iş akışlarının her zaman erişilebilir olmasını ve bu sırada koruma altında olmasını sağlıyor.

-Çoklu Bulut Ortamlarında Güvenlik: Fortinet çoklu bulut ortamlarında merkezi görünürlük, kontrol ve tutarlı güvenlik politikaları ile veri merkezinden buluta güvenli uygulamalar ve bağlantı sunuyor.

-Bulut İçinde Güvenlik: Fortinet uygulamaları, iş yüklerini ve barındırdıkları veriyi tehditlere karşı bulut içinde korumak için öncü bulut ağ güvenliği, segmentasyonu, görünürlüğü ve sınıfının en iyisi korumayı sunuyor.
 
Google Cloud Platform için Fortinet Adaptive Cloud Security
 
Fortinet, daha entegre ve kolay bulut operasyonları sunmak için Adaptive Cloud Security portföyünün mevcut entegrasyonlarının kapsamını da artırıyor. Şirket, aşağıdaki mevcut entegrasyonlar aracılığıyla kullanıcılara Google Cloud tabanlı ortamlara tutarlı ve sınıfının en iyisi kurumsal güvenlik sağlıyor:

-Google Cloud'da FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarı: Google Cloud'da FortiGate Yeni Nesil Güvenlik Duvarı farklı büyüklükteki şirketlere ağ ve SD-WAN özelliklerini yeni nesil güvenlik duvarı ve/veya VPN ağ geçidi olarak kullanıma alma esnekliği ile sunuyor.

-Hizmet olarak FortiWeb Cloud WAF: FortiWeb WAF ağ geçitleri birçok Google Cloud bölgesinde çalışabiliyor. Bu da şirketlerin uygulamalarının bulunduğu bölgedeki uygulama trafiğini ayrıştırmasına, performans ve regülasyon ilgili sorunları ortadan kaldırmasına ve trafik maliyetini minimumda tutmasına olanak tanıyor.

-FortiCWP ile Bulut İş Yükü Koruması: FortiCWP Google Cloud yönetim ve güvenlik hizmetleriyle API seviyesindeki entegrasyonu sayesinde şirketler yapılandırmaları, aktiviteleri ve trafik akışı dahil olacak şekilde bulutun kaynaklarını gözlemleyebiliyor ve takip edebiliyor. FortiCWP'nin aynı zamanda Google Güvenlik Komut Merkezi'yle (SCC) entegrasyonu da bulunuyor.

Adaptive Cloud Security'e Sahip Sektör Öncüsü Güvenli SD-WAN
 
FortiGate Güvenli SD-WAN, Adaptive Cloud Security ile birlikte şifreli veri aktarımları, detaylı segmentasyon ve gelişmiş tehditlere karşı uygulama katmanı koruması ile kullanıcılar ve şube ofisler için daha iyi ve daha güvenli uygulama deneyimi sunuyor. Fortinet aynı zamanda çoklu bulutlar arasında tek tip politikalara sahip sorunsuz bir yer paylaşımlı ağ da sağlıyor.
 
Gartner Magic Quadrant for Network Firewalls ve WAN Edge Infrastructure'da lider olarak kabul edilen Fortinet Güvenli SD-WAN, tek bir çözüm aracılığıyla birleşik ağ ve güvenlik özelliklerine sahip pazardaki tek çözüm olarak öne çıkıyor. Fortinet Adaptive Cloud Security, çok sayıda Fortinet Fabric-Ready ekosistem iş ortağı ve entegrasyonu tarafından desteklenerek müşterilerin Fortinet'ten bulut güvenliğini herhangi bir bulut ortamına özgürce entegre etmesini sağlıyor.
 
Bunlara ek olarak Fortinet, GCP de dahil olmak üzere büyük bulut platformlarında sıkı entegrasyonlarla en geniş yerel bulut güvenliğini sunarak müşterilerin güvenli bağlantıyı tüm büyük genel bulut platformları, ağ sınırları ve veri merkezleri arasında otomatikleştirmesini ve güvenli bir şekilde düzenlemesini sağlıyor.
 
Fortinet Ürünler Kıdemli Başkan yardımcısı ve CMO'su John Maddison, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Fortinet Güvenli SD-WAN'ın Google Cloud Ağ Güvenlik Merkezi (NCC) ile entegrasyonuyla müşterilere bulut içinde ve bulutlar arasında bağlantıyı güvence alma fırsatı sunuyoruz. Aynı zamanda Fortinet olarak müşterilerin nerede kullanıma alınmış olursa olsun, uygulamalar için en kaliteli deneyime sahip olmasını sağlıyoruz.”
 
Google Cloud Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı ve Ağ Genel Müdürü Shailesh Shukla da “Müşterilerin dijital dönüşüm yolculuklarında ilerlerken güvenlikten ödün vermeden bağlantılarını optimize etmesi, operasyonel yüklerini azaltması ve maliyetleri kısması gerekiyor. Ağ Bağlantı Merkezi'yle entegrasyonu üzerinden Fortinet ile iş ortaklığımızı daha da büyütüyoruz. Bu sayede müşterilerimizin uygulamalarını kolaylaştırarak ve korumaya alarak bulut yolculuklarında onlara güç katıyoruz.”dedi.
 

YORUMLAR
  İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)
İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)