A24.com.tr » teknoloji » FIFA, Juventus'u kaybetti

FIFA, Juventus'u kaybetti

FIFA, Juventus'u kaybetti

Oyun yapım şirketi EA, Juventus ile isim anlaşması sona ermesi sonrası, İtalyan ekibini en büyük rakibi Konami'ye kaptırdı. FIFA 2020'de Juventus'un ismini Piemonte Calcio olarak kullanacak.

Konsol oyunlarının ve e-sporun vazgeçilmez parçalarından biri futbol oyunları. Bu alanda Electronic Arts’ın FIFA serisi ve Konami’nin PES serisi bir adım öne çıkıyor. Bu rekabette özellikle son yıllarda FIFA’nın ciddi bir üstünlüğü söz konusu. Ancak geçtiğimiz günlerde EA ile Juventus arasındaki isim hakkı anlaşmasının sona ermesinin ardından Juventus’un Konami’yle bir anlaşma imzalaması, EA’in ciddi biçimde zarar etmesine sebep oldu. Kadrosunda Cristiano Ronaldo’yu barındıran Torino ekibinin FIFA 2020’de Piemonte Calcio ismiyle yer alacağını açıklayan Electronic Arts’ın hafta içinde Nasdaq’daki hisseleri yüzde 3,5 değer kaybetti.

Son üç senede gelirin yüzde 14’ü FIFA’dan

Oyun sektörünün dev şirketlerinden biri olan Electronic Arts, birçok farklı kategoride içerik üretiyor. Bununla birlikte şirket geride kalan üç senede gelirlerinin yüzde 14’ünü FIFA serisinden elde etti. Hisse değerlerinde yaşanan düşüşün şirkete 750 milyon Dolar civarında zarar ettirdiği açıklandı. Ayrıca yeni sezonda piyasaya sürülecek oyunda Juventus isminin kullanılamayacak olmasının satışlara da olumsuz etki edebileceği söyleniyor. Sene içerisinde Cristiano Ronaldo’nun Atletico Madrid karşısında yaptığı hat-trick (bir maçta üç gol kaydetme) Juventus hisselerinin değerini yüzde 17 oranında artmasına sebep olmuştu.

YORUMLAR
  Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!
Hababam Sınıfı'nın 4 Kız öğrencisinden biriydi, son haline bakın!