A24.com.tr » yaşam » Akın İpek kimdir nereli kaç yaşında

Akın İpek kimdir nereli kaç yaşında

Akın İpek kimdir nereli kaç yaşında

İngiltere'de pasaportuna el konulan FETÖ firarisi iş adamı Akın İpek, Türkiye'nin talebi üzerine gözaltına alındı.

TRT Haber'in haberine göre Akın İpek gözaltına alındı. İngiltere İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin iade talebi üzerine FETÖ firarisi Akın İpek'in gözaltına alındığını açıkladı.

PASAPORTUNA EL KONULMUŞTU

İngiltere’de yargılanan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) “çatı davası”nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’in, hakkında başlatılan yargı süreci boyunca İngiltere’yi terk etmesini önlemeye yönelik pasaportuna el konulmasına karar verdi.

FETÖ’nün firari sanığı İpek’in iadesine yönelik Türkiye’nin talebi, İngiliz Dışişleri Bakanlığının onayı ile yargıya havale edildi. Mayısta yakalanan İpek’i mahkeme 50 bin sterlin kefaletle serbest bırakırken, ülkeyi terk etmesini önlemeye yönelik pasaportuna el koydu. Karara göre İpek yargılama boyunca yurt dışına çıkmasına imkan verecek herhangi bir seyahat belgesi için başvuramayacak, mahkemeye bildirdiği adresten başka bir yerde ikamet edemeyecek ve cep telefonunu 24 saat boyunca ulaşılır olmasını sağlayacak biçimde açık tutacak.

Lüks yaşam

İngiltere’de kefaletle serbest bırakma yaygın başvurulan uyguma niteliği taşıyor. Bu koşulla serbest bırakılan sanıklar, yargılama süresince her geceyi ikamet adreslerinde geçirmek zorunda bırakılıyor. İngiltere’de iade talepleri Dışişleri Bakanının onayı ile mahkemeye sevk ediliyor. Mahkemenin yakalama ve iade talebini yerinde bulması halinde de karar yine Dışişleri Bakanının kararı ile uygulanıyor.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından bulunduğu İngiltere’nin başkenti Londra’dan dönmeme kararı aldığını açıklayan İpek, kentteki 3 ofisinde ve kendi soyadının plakasında yer aldığı lüks aracı ve şoförüyle rahat bir yaşam sürüyor. Koza Ltd adı altında İngiltere’ye kaçırdığı servetle kentin merkezindeki Temple (Tapınak) semtindeki lüks, tarihi binada geniş bir ofisi merkez olarak kullanan İpek’in, kentin finans merkezi The City’de ve Gray’s Inn Road’da da birer ofisi bulunuyor.

AKIN İPEK KİMDİR?

Tam adı Hamdi Akın İpek’dir. 3 Mart 1963’de Adana’da doğmuştur. Annesi Melek İpek babasının adı Ali İpek’tir Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)’den sonra İngiltere’de 4 yıllık ekonomi okudu, Hacettepe Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Aslen Kahramanmaraş’lıdır. Babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık'ın ve Koza İpek Holding'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. İpek Üniversitesi'ni kurmuştur.

Kariyeri

1948 yılında babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık ve Koza İpek Holding’in yönetim kurulu başkanıdır. Ankara’da bulunan İpek Üniversitesi’ni kurmuştur. Aynı zamanda bu üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yapmıştır. İpek Üniversitesi: Koza İpek Eğitim Hizmet Yardım vakfı tarafından 2011 yılında Ankara’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Türkiye’nin ilk ve tek sanat ve sosyal bilimler üniversitesi olma özelliğini taşıyan üniversite 2013-2014 akademik yılında ilk öğrencilerini aldı. https://akinipek.co.uk/2016/09/19/henuz-yolun-basiydi-fakat-bir-hayal-gercek-olmustu/

1996 yılında vefat eden babasından miras kalan davetiyecilikle başladığı işini medyayla devam ettirdi. daha sonra 20 milyon dolarını peşin ödeyerek 45 milyon dolara Bergama’daki ‘Ovacık Madeni’ni aldı.

2003 yılına kadar Koza davetiye olarak bilinen şirket şimdi bambaşka bir yerde. Yabancı bir şirketin (Eurogold- Newmont) elinde olan Bergama’daki altın madeni Ovacık Madene’ni satın aldı. Koza Altın olarak devam etti.

2005 yılında Ciner Grubu’ndan Bugün Gazetesi’ni aldı. Akın İpek, 2008 yılında Gazeteci Tuncay Özkan’ın kurduğu Kanaltürk Televizyonu radyosu ve internet sitesini satın aldı. Sonrasında Bugün TV ve Kanaltürk Radyo’yu kurmuştur. 2014 Yılında ise Millet Gazetesini kurdu.

Özel Hayatı

Akın İpek, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İpek Grubu Bünyesindeki Medya Kuruluşları

Gazete

2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)
2014: Millet

Televizyon

2008 Kanaltürk Tuncay Özkan’dan satın aldı.
2009 Bugün TV

Radyo

2009 Kanaltürk Radyo

İpek Grubu Bünyesindeki Şirketler

Koza Altın
Koza Anadolu Metal
Özdemir Antimuan
İpek Doğal Enerji
Koza İpek Basın ve Basım
Konaklı Metal Madencilik
Atp İnşaat
Koza İpek Tedarik
Atp Koza Gıda
Atp Koza Turizm
Kanaltürk
Kanaltürk Radyo
Bugün TV
Bugün Gazetesi
Koza İpek Eğitim
İpek Üniversitesi
Koza İpek Sigorta

YORUMLAR
  Acun'un son projesi Boxun Yıldızları kadrosu tamamen belli oldu işte Boksör olacak o isimler...
Acun'un son projesi Boxun Yıldızları kadrosu tamamen belli oldu işte Boksör olacak o isimler...