A24.com.tr » yaşam » Ferhat Tunç hakkında terör propagandası yapmak suçundan hapis cezası

Ferhat Tunç hakkında terör propagandası yapmak suçundan hapis cezası

Ferhat Tunç hakkında terör propagandası yapmak suçundan hapis cezası

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi.

Sanatçı Ferhat Tunç, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davada 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Tunç’un sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşmasın bugün İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre, Tunç savunmasında paylaşımları sanatçı duyarlılığıyla yaptığını belirterek, “Ben sanatçıyım. Sanatçı toplumsal değerleri savunan bir aydındır. Sanatın ilkelerine sahip çıkıyorum. Sanatçı koşullara ve iktidara göre hareket etmez. Böyle yapması sanata ihanettir. Sanat ve sanatçılar bir ideolojiye sığdırılamaz. Kobani sürecini yakından takip eden bir sanatçıyım. Son albümüm Kobani ismini taşıyor” dedi.

Mahkeme heyeti, Tunç’u “Silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın ve onun uzantısı olan YPG ve YPJ’nin propagandasını yapmak” suçundan 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca sanığın farklı illerde ertelenen davalarına ilişkin bu kararın tebliğ edilmesine de hükmetti. 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin Sosyal medyada 2017 yılına damga vuran yaz paylaşımları
Ünlü isimlerin Sosyal medyada 2017 yılına damga vuran yaz paylaşımları